Οι 5 καλύτερες παραλίες κοντά στην Αττική που πρέπει να πας

Απέχουν μόλις μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας και θυμίζουν νησί

Πέντε παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησί.

Οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές, όμως για πολλούς οι εξορμήσεις και οι διακοπές στα νησιά φαντάζουν ακόμα μακρινές, λόγω των καλοκαιρινών αδειών. 

Οι καθαρές παραλίες που είναι μια «ανάσα» από την Αττική

Οι παραλίες κοντά στην Αττική αποτελούν τον ιδανικό κοντινό προορισμό για βουτιές, αφού στην περιφέρεια υπάρχουν δεκάδες μέρη με κρυστάλλινα νερά που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τις θάλασσες των νησιών.

Το star.gr σας προτείνει πέντε παραλίες στην Αττική, μακριά από τη φασαρία και την πολυκοσμία που θα σας θυμίσουν νησί!

Βρωμοπούσι ή Καλοπήγαδο - Κερατέα

Μόλις 53 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας, στα ανατολικά της Κερατέας, θα βρείτε την παραλία Βρωμοπούσι ή Καλοπήγαδο.

Η Κερατέα φημίζεται γενικά για την ακτογραμμή της και η συγκεκριμένη παραλία θα σας αποζημιώσει με τα καθαρά νερά της και την ψιλή χρυσή άμμο.

Παραλία Θυμάρι – Παλαιά Φώκαια

Σχεδόν 55 χλμ. νοτιοανατολικά της Αττικής, μετά την Παλαιάς Φώκαια υπάρχει ένα μικρό μονοπατάκι που οδηγεί σε μια «κρυφή» παραλία, το Θυμάρι.

Μόλις φτάσετε στο σημείο θα βρείτε μια ταμπέλα όχι και τόσο ευδιάκριτη, γι΄αυτό από ένα σημείο και μετά πήγαινετε σημειωτόν. Μόλις φτάσετε θα βρείτε μπροστά σας έναν μικρό κολπίσκο με βότσαλο κι έναν με ψιλή άμμο.

H εξωτική διπλή παραλία με τη χρυσή αμμουδιά μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα

Παραλία ΚΑΠΕ - Λεγρενά

Η συγκεκριμένη παραλία είναι αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Βρίσκεται στα Λέγρενα Αττικής και θα τη συναντήσετε με το που περάσετε από το χωριό Χάρακας.

Ένας χωματόδρομος σας περιμένει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας. Μόλις φτάσετε θα πρέπει να κατέβετε περίπου… 100 σκαλιά για να απολαύσετε τα τέλεια κρυστάλλινα νερά.

 

Μικρό και Μεγάλο Σέσι 

Η Παραλία Μεγάλο Σέσι απέχει περίπου μία ώρα από την Αθήνα. Βρίσκεται στο Ρέμα Γκούμιζας, πολύ κοντά στο Γραμματικό και τον Μαραθώνα, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται το χωριό Σέσι. Τα πεντακάθαρα νερά της και τα βότσαλα, ο παραλιακός δρόμος για περπάτημα και το γραφικό εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως με το δασάκι από Αλμυρίκια θα σας ταξιδέψουν νοητά στις Κυκλάδες.

Η Παραλία Μικρό Σέσι βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το Μεγάλο Σέσι και σε «ταξιδεύει» στις Σποράδες καθώς περιβάλλεται από δάσος και μικρό λιβάδι.

Παραλία Τσίου

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος. Για όσους λατρεύουν τις απομονωμένες παραλίες αυτή είναι η ιδανική. Βρίσκεται στο τέλος του Σουνίου, εκεί που αρχίζει το Λαύριο. Εκεί θα βρείτε μια πινακίδα που γράφει «Ακρωτήρι». Θα βρεθείτε σε ένα αδιέξοδο. Παρκάρετε, ακολουθήστε τα μονοπάτια και σε 5 λεπτά θα βρίσκεστε στην παραλία που θυμίζει κυκλαδίτικο νησί.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top