Αστικά λύματα: Μείωση του ιικού φορτίου σε Βόλο και Θεσσαλονίκη

Σταθερότητα παρατηρήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής και τη Λάρισα

Η επιιδημιολογική κατάσταση στη χώρα σήμερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ - ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

Πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 21 - 27 Ιουνίου 2021,  σε σχέση με την εβδομάδα 14- 20 Ιουνίου 2021, στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα όλων των περιοχών που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ. 

Κορωνοϊός: 605 νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα

Ειδικότερα, πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στον Βόλο (-45%) και στη Θεσσαλονίκη (-41%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στην Περιφέρεια Αττικής και τη Λάρισα, όπου οι μεταβολές κυμάνθηκαν μεταξύ -3% και +3%. 

Αυτά θα είναι τα προνόμια για εμβολιασμένους - Σε ισχύ από 15 Ιουλίου

Μείωση παρουσίασαν οι μετρήσεις της μέσης συγκέντρωσης του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο, ενώ σταθερές ήταν οι μετρήσεις στα Χανιά και στο Ρέθυμνο. Οι μεταβολές αυτές όμως δεν είναι αξιολογήσιμες λόγω των χαμηλών τιμών του ιικού φορτίου. Στην Πάτρα, στην Ξάνθη (για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας του δικτύου στην πόλη) και στα Ιωάννινα το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων ήταν πολύ χαμηλό και κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου.

Ειδικότερα:

Στην περιφέρεια Αττικής, την τελευταία εβδομάδα, 21-27/6/21, το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα παρουσίασε σταθεροποιητική τάση, με μη στατιστικά σημαντική μείωση (-3%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου αυτού σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 14-20/6/21.

Στη Θεσσαλονίκη, την τελευταία εβδομαδα, 21 - 27/6/21 παρατηρήθηκε μείωση (-41%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 14-20/06 2021. Η μείωση θεωρείται οριακή λόγω των χαμηλών επιπέδων του ιικού φορτίου, που πλησιάζει κοντά στα όρια της ποσοτικοποίησης.

Στη Λάρισα, την τελευταία εβδομάδα, 21-27/6/21, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα παρέμεινε σταθερά χαμηλό, χωρίς να παρατηρείται αξιοσημείωτη μεταβολή (+3%).

Στον Βόλο, την τελευταία εβδομάδα 21-27/6/21, παρατηρήθηκε μείωση (-45%) στα επίπεδα του ιικού φορτίου στον Βόλο σε σχέση με την εβδομάδα 14-20/6/21.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top