Άρση μέτρων: Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο μετά από μήνες!

Τι αλλάζει στις ζωές μας

Αίρονται ακόμα περισσότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού από αύριο, Δευτέρα 28 Ιουνίου, χάρη στη βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Κορωνοϊός: Μειώθηκαν τα κρούσματα σήμερα - 18 οι νεκροί

Έτσι, από αύριο καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας, που μέχρι σήμερα ξεκινά από τη 01:30. Ακόμη:

  • Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
  • Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Μειωμένα τα κρούσματα σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 27 Ιουνίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 236 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 107 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 19 στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 18, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.664 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 231 (66.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.656 ασθενείς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top