Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ελεύθεροι με όρους οι κατηγορούμενοι για τους θανάτους

Σε βάρος τους είχε ασκηθεί δίωξη για παραβίαση μέτρων κορωνοϊού

κλινική Ταξιάρχαι

Ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι για τους θανάτους στην κλινική «Ταξιάρχαι» μετά το τέλος της απολογίας τους στον ανακριτή.

Ποινική δίωξη κατά γιατρών της κλινικής «Ταξιάρχαι» άσκησε ο εισαγγελέας

Στο διοικητικό διευθυντή ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, στον εποπτεύοντα ιατρό κι έναν ακόμα ιατρό επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 6.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Άλλοι δυο ιατροί αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Οι συνήγοροι τους Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Παναγιώτης Καρκουλας, Γιάννης Παπαριστείδης δήλωσαν οτι «αποδομήθηκε το κατηγορητηριο και αποδειχθηκε οτι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από τον ΕΟΔΥ για την μη μετάδοση του κορωνοϊού. Η επέλαση του κορωνοϊού δεν αντιμετωπίζεται με αβάσιμες ποινικές διώξεις, όπως φάνηκε από την τραγική πραγματικότητα, που νόσησαν χιλιάδες πολίτες μέσα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας».

«Ταξιάρχαι»: Στον εισαγγελλέα πέντε ύποπτοι για τη μετάδοση του ιού

Σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της παραβίασης μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του κορωνοϊού. Η κλινική μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών μετά τον θάνατο συνολικά 13 ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top