Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Με συννεφιά και αστάθεια η έξοδος

Συνεχίζονται τα τερτίπια του καιρού

Παραμένει η αστάθεια του καιρού και σήμερα, Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδας, ενώ με συννεφιά και πιθανόν βροχούλες θα είναι και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. 

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι κατά κύριο λόγο στα ηπειρωτικά, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει πρωτίστως για τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται κατά τα τρίωρα 12:00-15:00 και 15:00-18:00 της Πέμπτης 17/06. Στους ίδιους χάρτες παρουσιάζονται με κουκίδες οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

χάρτης καιρός1

καιρος χάρτης 2

Οι μαύρες κουκίδες απεικονίζουν χαλάζι με μέγεθος έως 2 εκατοστά, ενώ οι λευκές κουκίδες δείχνουν πού αναμένονται μεγάλες ποσότητες χαλαζιού αυτού του μεγέθους.

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Παρασκευή 18-06-2021

Στα ηπειρωτικά προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια καθώς και στα ορεινά της κεντρικής χώρας, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

 

 

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς ενώ στα νησιά τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 19-06-2021

Στα βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βορειοανατολικά.

Κυριακή 20-06-2021

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πιθανόν τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 21-06-2021 (Αγίου Πνεύματος)

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top