Πανελλήνιες 2021: Βατά τα Αρχαία - Τα Μαθηματικά δυσκόλεψαν τους υποψηφίους

Καλές γνώσεις απαιτούσε η Βιολογία

Δείτε το ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τις Πανελλήνιες 

Στα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία εξετάστηκαν σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου, οι μαθητές των ΓΕΛ για τις Πανελλήνιες. 

Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα στα Αρχαία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία

«Τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά ήταν αναμενόμενα και είχαν την ίδια δομή και μορφή με των περσινών πανελλαδικών», αναφέρει η φιλόλογος καθηγήτρια Γεωργία Μακρή.

Στο διδαγμένο κείμενο τα ερωτήματα ήταν σαφή και δεν υπήρχε δυσκολία στην κατανόηση, προσθέτει. «Αυτό που ίσως ξεχωρίσει τους πιο καλά διαβασμένους μαθητές είναι το παράλληλο κείμενο. Το αδίδακτο κείμενο ήταν κάτι που το περιμέναμε και οι γραμματικές και συντακτικές παρατηρήσεις μέτριας δυσκολίας», εξηγεί η κ. Μακρή.

Δύσκολα τα Μαθηματικά

Σύμφωνα με την εκπαιδευτική ομάδα του φροντιστηριακού οργανισμού «Σπουδή», με τον οποία συνεργάζεται το star.gr τα σημερινά θέματα των Μαθηματικών δυσκόλεψαν και φέτος τους υποψηφίους.

Πανελλήνιες 2021: Σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται οι μαθητές

Τα θέματα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας. Στο Θέμα Γ΄ ζητήθηκε να γνωρίζουν οι μαθητές τύπους από την Τριγωνομετρία της Β' Λυκείου, γεγονός που δυσκόλεψε αρκετά την επίλυση ενός όχι ιδιαίτερα απαιτητικού θέματος. 

Από το θέμα Δ' ιδιαίτερης δυσκολίας ήταν τα ερωτήματα Δ3 και Δ4.

Καλές γνώσεις απαιτούσε η Βιολογία

Τα θέματα της Βιολογίας ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και κάλυπταν όλο το μέρος της ύλης. Απαιτούσαν καλή γνώση και κατανόηση της εξεταστέας ύλης καθώς και κατανόηση των εκφωνήσεων. 

Οι πολύ καλά προετοιμασμένοι μαθητές είναι εφικτό να αγγίξουν υψηλό βαθμό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top