Self-test: Σταματά η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου

«Η συμφωνία που υπήρχε ήταν για δύο μήνες και εκπνέει αυτές τις μέρες»

Δείτε το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Σταματά στις 19 Ιουνίου η δωρεάν διάθεση των self- test από τα φαρμακεία, όπως έγινε γνωστό από φαρμακοποιό και μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θανάση Παπαθανάση. 

Self- test: Τρία δωρεάν για τους εργαζόμενους- Τι ισχύει αυτή την εβδομάδα

«Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής, έως τις 19 Ιουνίου» είπε, μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Αυτό είναι το τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου που διανέμεται από τα φαρμακεία- Eurokinissi

Αυτή την εβδομάδα χορηγούνται τα self-test στους εργαζόμενους που τους καλύπτουν έως το τέλος Ιουνίου. Την επόμενη εβδομάδα 14-19 Ιουνίου θα χορηγηθούν τα self- test σε μαθητές που θα δώσουν πανελλήνιες και εκπαιδευτικούς, ανέφερε.

Self test: Πώς δηλώνουμε το αποτέλεσμα στο ΕΡΓΑΝΗ και το self-testing.gov

«Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές... Μετά το τέλος του μήνα, δε θα υπάρχει η δυνατότητα της δωρεάν διάθεσης των self- test από τα φαρμακεία. Είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας. Η συμφωνία ήταν για τους δύο μήνες και εκπνέει αυτές τις μέρες» πρόσθεσε ο κ.Παπαθανάσης.

Σημείωσε ακόμη, ότι τα self- test θα συνεχίσουν να χορηγούνται στα φαρμακεία, αλλά δε θα είναι δωρεάν.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από το υπουργείο Υγείας.

Πάτρα: Σοβαρό πρόβλημα από χθες με τη διανομή των self- test

Σοβαρό πρόβλημα με την προμήθεια των self- test αντιμετώπισαν, χθες, οι κάτοικοι στην Πάτρα, αφού τα φαρμακεία,  στη συντριπτική πλειοψηφία τους, δεν τα χορηγούσαν μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας.

Ανακοίνωση από φαρμακείο της Πάτρας- πηγή tempo24

Ανακοίνωση από φαρμακείο της Πάτρας- πηγή tempo24

Σύμφωνα με το tempo24, οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εργασικές υποχρεώσεις τους και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, ασχολούμενοι με άλλες εργασίες. Την ίδια ώρα, οι πολίτες που έσπευδαν να προμηθευτούν τα δωρεάν self- test, δεν έβρισκαν και άκουγαν από τους φαρμακοποιούς ότι είχαν τελειώσει.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top