Παυλάκης: Δε θα βγάλουμε ακόμα τις μάσκες - «Όχι» διακοπές χωρίς εμβόλιο

Πότε θα έχουμε ανοσία της αγέλης και γιατί δεν βγάζουμε ακόμα τις μάσκες

Όσα είπε ο καθηγητής και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης για τις μάσκες, τον εμβολιασμό και την ανοσία της αγέλης. Πηγή/βίντεο: Σκάι

Δν θα «πετάξουμε» τις μάσκες φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον γιατρό και ερευνητή στις ΗΠΑ Γιώργο Παυλάκη, που χαρακτήρισε τη συζήτηση αυτή ως «ψευδοπρόβλημα».

Νέες οδηγίες για τη μάσκα: Τι ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους

Όπως είπε μιλώντας στον Σκάι, οι εσωτερικοί χώροι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, ιδίως τα εστιατόρια, όπου θα πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός και οι μάσκες είναι αναγκαίες για την προστασία.

Κορωνοϊός: Είναι απαραίτητη η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους;

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης και στο κατά πόσο είναι πιθανό να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης μέσα στο καλοκαίρι. Όπως είπε, για να επιτευχθεί η συλλογική ανοσία θα πρέπει να εμβολιαστεί το 80% του γενικού πληθυσμού.

Κορωνοϊός: Η διπλή μάσκα προστατεύει 80% περισσότερο από την απλή

Παυλάκης: «Κανείς σε νησί χωρίς να έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου»

Ο κ. Παυλάκης κάλεσε επίσης όλους τους πολίτες να κάνουν τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου πριν φύγει για διακοπές.

Αναφορικά με το «mix&match» των εμβολίων, εκτίμησε ότι «δεν χάθηκε και ο κόσμος αν η δεύτερη δόση γίνει με άλλο εμβόλιο από την πρώτη δόση».

Τέλος, χαρακτήρισε νομοτελειακό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή το χειμώνα, υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top