Λοιμωξιολόγοι: Άνοιγουν τα γυμναστηρία με self test και διπλή μάσκα

Επαναλειτουργούν και οι χώροι δεξιώσεων, αλλά χωρίς μουσική

Ανοίγουν με αυστηρά μέτρα τα γυμναστήρια τη Δευτέρα. Video: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Άνοιγμα των γυμναστηρίων τη Δευτέρα 31 Μαϊού με ειδικά μέτρα προστασίας αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίαζε σήμερα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, οι ειδικοί προτείνουν να ανοίξουν τα γυμναστήρια για τους πολίτες με τη χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας (FFP2/FFP3), αποστάσεις (ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ.), ανοιχτά παράθυρα ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα αποδυτήρια και ο κλιματισμός.

Οι εργαζόμενοι και οι αθλούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε ένα self test τη εβδομάδα.

γυμναστήρια άνοιγμα

Με self test, διπλή μάσκα και αυστηρά μέτρα προστασίας ανοίγουν τη Δευτέρα τα γυμναστήρια. Eurokinissi

Μαζί με τα γυμναστήρια, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν και τα κέντρα αισθητικής και οι χώροι δεξιώσεων. Όσον αφορά στους χώρους δεξιώσεων, η επιτροπή προτείνει να ισχύσουν οι κανόνες προστασίας που ισχύουν και στην εστίαση:

  • συγκεκριμένος αριθμός τραπεζοκαθισμάτων μόνο σε εξωτερικό χώρο (0.90εκ εάν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα μεταξύ των τραπεζιών, 1.20εκ. εάν παρεμβάλλεται στην πλευρά του ενός εκ των 2 τραπεζιών καρέκλα και 1.80εκ εάν παρεμβάλλονται στις πλευρές και των 2 τραπεζιών καρέκλες) και 6 άτομα ανά τραπέζι
  • αποστάσεις
  • δε θα επιτρέπεται η μουσική 

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει σε λιανεμπόριο, λαϊκές αγορές και εκκλησίες 

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, οι λοιμωξιολόγοι πρότεινουν να αλλάξει ο μέγιστος αριθμός ατόμων μέσα στα καταστήματα λιανεμπορίου και πλέον η αναλογία γίνεται 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα.

Από 15 Ιουνίου σταματά και ο περιορισμός του 50% στις λαϊκές αγορές, ενώ στις εκκλησίες θα επιτρέπεται πλέον ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top