Φωτιά σε Κορινθία – Δ. Αττική: Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι

Ανυπολόγιστη καταστροφή: Κάηκαν σπίτια, ζώα και παρθένο δάσος

Το ρεπορτάζ από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star (23/5/2021) από τις καταστροφές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στην Κορινθία και τη  Δυτική Αττική  

Μετρούν τις πληγές τους οι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους από το πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Σχίνο της Κορινθίας και έφτασε στην περιοχή των Μεγάρων, στη Δυτική Αττική. Το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε στην Κορινθία, κάνοντας αυτοψία στις καμμένες εκτάσεις.

Μεγάλες καταστροφές από τη φωτιά στον Σχίνο

Πλάνα βίντεο απο ντρόουν αποτυπώνουν στο ρεπορτάζ του Star το μέγεθος της καταστροφής στα Γεράνεια Όρη. Μέσα στα ερείπια οι άνθρωποι ψάχνουν να δουν αν σώθηκε κάτι.  Οι κάτοικοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από το κατεστραμμένο σπίτι τους, δείχνοντας τις φωτογραφίες με το πώς ήταν το σπίτι.  

Φωτογραφία από τις καταστροφές στην Κορινθία (Ευρωκίνηση)    

Πώς θα αποζημιωθούν οι πυρόπληκτοι  

Το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας  βρέθηκε στο Αλεποχώρι με κυβερνητικό  κλιμάκιο και προανήγγειλε ότι όσοι υπέστησαν καταστροφές από την πυρκαγιά σε Κορινθία και Δυτική Αττική αναμένεται να αποζημιωθούν. 

Πέτσας φωτιά Κορινθία

Ο Στ. Πέτσας στην επίσκεψή του στην Κορινθία (φωτογραφία Ευρωκίνηση)

Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τη φωτιά στον Σχίνο 

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει την οικονομική στήριξη όσων έχασαν τα σπίτια τους ή  υπέστησαν ζημιές, συνδρομή για οικοσκευές, στήριξη των αγροτών, αντιπλημμυρική θωράκιση,  αποκατάσταση των υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος.  Μάλιστα υπολογίζεται ειδική συνδρομή για τις πληγείσες επιχειρήσεις ύψους 5.000 έως 8.000 ευρώ. 
 
«Θα ενεργοποιηθούν όλα τα εργαλεία που σχετίζονται με τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πλειστηριασμών και φυσικά θα υπάρχει η ανάλογη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ  δήλωσε για το ίδιο ζήτημα ο Χρήστος Τριαντόπουλος, γενικός  γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής  

Ανυπολόγιστη καταστροφή: Κάηκαν σπίτια, ζώα και παρθένο δάσος

Οι κτηνοτρόφοι που έχασαν ζωικό κεφάλαιο είναι σε απόγνωση, όπως δείχνει στο ρεπορτάζ του Star και η σπαρακτική  εικόνα μιας γυναίκας που κλαίει πάνω από ένα καμένο ζώο, το οποίο παγιδεύτηκε και δεν μπόρεσε να τρέξει προς τη σωτηρία του. 

Φωτιά Σχίνος: Σε ύφεση αφού άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές 

Τα κλιμάκια των μηχανικών είναι σε ετοιμότητα ώστε με το που σβήσουν οι τελευταίες εστίες,  να μπουν στα καμένα για να κάνουν καταγραφή των ζημιών.  

Star καταστροφές φωτιάς στην Κορινθία

Εικόνα από το ρεπορτάζ του Star για τις καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Κορινθία 

71.000 στρέμματα έκαψε τελικά η φωτιά 

Oι νεότερες δορυφορικές εκτιμήσεις των καμένων εκτάσεων στην Ανατολική Κορινθία και στη Δυτική Αττική, μετά την ύφεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της Τετάρτης 19/5, δείχνουν ότι περίπου 71.285 στρέμματα έγιναν στάχτη μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών ημερών, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Κάηκαν κατά προσέγγιση 41.400 στρέμματα δασικών εκτάσεων, 12.370 στρέμματα καλλιεργειών και 11.870 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων. Εκτιμάται ότι 279 άνθρωποι επηρεάστηκαν άμεσα από την πυρκαγιά, καθώς και 373 κατοικίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top