Φωτιά Κορινθία: «Γροθιά στο στομάχι» η εικόνα από δορυφόρο

Περίπου 40.000 στρέμμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί

To ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τις καταστροφές στον οικισμό Ντουράκος

«Γροθιά στο στομάχι» είναι η εικόνα που κατέγραψε ο ένας από τους δύο ευρωπαϊκούς δορυφόρους Sentinel-2, που πέρασε το πρωί της Πέμπτης 20/5, πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία και κατέγραψε την καμένη έκταση.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στην Κορινθία - Κάηκαν ζωντανά χιλιάδες ζώα

Η εικόνα της καμένης έκτασης από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο - φωτογραφία από meteo

Η εικόνα της καμένης έκτασης από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο - φωτογραφία από meteo

Στην εικόνα από τον δορυφόρο καταγράφηκαν και τα τα ενεργά μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαινόταν στην περιοχή από το βράδυ της Τετάρτης 19/5.

Φωτιά Κόρινθος: Δέκα φορές πιο τοξική η ατμόσφαιρα στην Αθήνα

Όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σύμφωνα με τη δορυφορική εικόνα και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus - EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης (20/5). Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, περίπου 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

 Αναμένεται και νέα εκτίμηση των καμένων εκτάσεων από δορυφορικές μετρήσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο της φωτιάς, η οποία είχε δείξει καλύτερη εικόνα τις τελευταίες ώρες, υπάρχει αναζωπύρωση στα Μέγαρα και δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική να εκκενωθούν προληπτικά οι οικισμοί Παπαγιαννέικα και Χαλκανή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top