Πώς ξεκίνησε η φωτιά στην Κορινθία - Κάηκαν ζωντανά χιλιάδες ζώα

Καταστράφηκαν σπίτια, περιουσίες ενώ 40.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

Πάνω από 40.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη μετά την καταστροφική φωτιά στον Σχίνο. Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν εδώ και πολλές ώρες οι άνδρες της πυροσβεστικής που προσπαθούν να οριοθετήσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας.

Φωτιά Κόρινθος: Μάχη να μην περάσουν οι φλόγες τα Γεράνεια Όρη

Οι εικόνες στο πύρινο μέτωπο είναι αποκαρδιωτικές, αφού περισσότερα από 40.000 στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση.

Φωτιά Σχίνος: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες - Εκκενώθηκαν άλλοι 4 οικισμοί

φωτιά

Την ίδια ώρα πολλά ερωτηματικά γεννιούνται για το πώς ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, όλα συνηγορούν ότι η φωτιά ξεκίνησε από ελαιώνα, όταν κάτοικος επιχείρησε να κάψει ξερόκλαδα στο χωράφι του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή ενημέρωση. Όμως οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα και οι ριπές έφταναν μέχρι τα 7 μποφόρείχαν ως αποτέλεσμα να εξαπλωθεί και να βγει εκτός ελέγχου με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.

Φωτιά Σχίνος: Έχουν καεί 20.000 στρέμματα- Από ελαιώνα ξεκίνησε η πυρκαγιά

Σήμερα η εικόνα στο πύρινο μέτωπο είναι βελτιωμένη σε σχέση με χθες, όμως παραμένουν ενεργές και μεγάλες οι εστίες της πυρκαγιάς στις περιοχές Χάνι Δερβένι, Αιγερούσες και Ντουράκος και έξω από το Αλεποχώρι.

φωτιά Κόρινθος

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο "Όλυμπος", 12 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.

Φωτιά Σχίνος: Καταστράφηκαν περιουσίες και κάηκαν σπίτια

Μεγάλη είναι η οικολογική καταστροφή στην Κόρινθο. Εκτός από τις χιλιάδες καμένα στρέμματα έχουν καταστραφεί αγροικίες και εξοχικές κατοικίες που ήταν απομακρυσμένες από τους οικισμούς.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ήταν τόσο μεγάλη, που ο δήμαρχος Μεγαραίων Γρηγόρης Σταμούλης την χαρακτήρισε «χειρότερη» από τη φωτιά στην Κινέτα, λέγοντας ότι οι φλόγες έφτασαν μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Μέγαρα.

φωτιά Σχίνος σπίτια

φωτιά ζημιές

φωτιά Σχίνος καταστροφή

Μεγάλη οικολογική καταστροφή από τη φωτιά – Χιλιάδες ζωάκια κάηκαν ζωντανά

Τα 40.000 στρέμματα που έγινα στάχτη στα Γεράνεια Όρη είχαν ως αποτέλεσμα να καούν χιλιάδες ζωάκια που φιλοξενούνταν στο δάσος.

Όπως επεσήμανε το φιλοζωικό σωματείο ANIMA, την άνοιξη τα ζωάκια μόλις έχουν γεννηθεί και είναι δύσκολο να τρέξουν να σωθούν ή να πετάξουν όπως κάνουν τα ενήλικα ζώα. Αυτή την περίοδο τα μωρά των ζώων βρίσκονται ακόμα στις φωλιές τους, στα κλαριά και στα λαγούμια.

φωτιά Αλεποχώρι

φωτιά Σχίνος ζώα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top