Φωτιά Σχίνος: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες - Εκκενώθηκαν άλλοι 4 οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο έχει κατεύθυνση προς τα Μέγαρα

«Zήσαμε έναν εφιάλτη. Φοβάμαι ότι θα έχουμε πολύ δύσκολη νύχτα» είπε ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δύσκολη είναι η νύχτα για τα περίπου 300 άτομα των πυροσβεστικών και αστυνομικών δυνάμεων καθώς και των δυνάμεων του στρατού, που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο στην Κορινθία. Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο κατευθεύνεται προς τα Μέγαρα, χωρίς όμως να τα απειλεί, όπως μετέδωσε ο Alpha, σε έκτακτο δελτίο. 

Τα τελευταία στοιχεία για το πύρινο μέτωπο στην Κορινθία από το έκτακτο δελτίο του Alpha

Τα τελευταία στοιχεία για το πύρινο μέτωπο στην Κορινθία από το έκτακτο δελτίο του Alpha

Νωρίτερα, ζητήθηκε από τους κατοίκους ακόμη τεσσάρων οικισμών να απομακρυνθούν από τις οικίες τους σε Λιακωτό, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι καθώς και από την Ιερά μονή Αγ. Ιερόθεου, λόγω της έντασης των ανέμων. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με νέο μήνυμα από το 112.

Η φωτιά που καίει τα Γεράνια όρη το βράδυ της 20ης Μαΐου- φωτογραφία Eurokinissi

Η φωτιά που καίει τα Γεράνεια όρη το βράδυ της 20ης Μαΐου- φωτογραφία Eurokinissi

Φωτιά Σχίνος: Στα 10 χλμ εκτείνεται το πύρινο μέτωπο- Νέο μήνυμα από το 112

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις και το δύσβατο των περιοχών αυτών,  δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί κι ενισχύουν τις εστίες. Παρόλο που η έντασή τους είναι μεγέθους 4 μποφόρ, οι ριπές τους ανά διαστήματα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι άνεμοι αναμένεται να κοπάσουν από το μεσημέρι της Παρασκευής 21/5.

Η φωτιά από το μέτωπο του Αλεποχωρίου -  φωτογραφία Eurokinissi

Η φωτιά από το μέτωπο του Αλεποχωρίου -  φωτογραφία Eurokinissi

Ο εφιάλτης ξεκίνησε από το πυκνό δάσος του Σχίνου και λόγω των ισχυρών ανέμων έφθασε στο Αλεποχώρι. Κατά τη διάρκεια της πύρινης διαδρομής εκκενώθηκαν με συνεχείς ενημερώσεις από την αστυνομία οι οικισμοί Σχίνος, Αγιά Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι, Παρασκευά και οι μονές του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής. 

Πύρινη κόλαση στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώθηκαν οικισμοί – Κάηκαν σπίτια

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, η φωτιά προκλήθηκε από καύση ξερόκλαδων σε ελαιώνα στον Σχίνο. Μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ η πύρινη λαίλαπα τύλιξε στις φλόγες της σπίτια και αυτοκίνητα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top