Φωτιά στην Κορινθία: 40.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη

Κάηκαν σπίτια εκτός οικισμού, είπε στην ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς

Περισσότερα από 40.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται για δεύτερη μέρα στην Κορινθία, σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. 

φωτιά Κόρινθος

Χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη από τη φωτιά στην Κόρινθο

Ο κύριος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της επιχείρησης κατάσβεσης.

Φωτιά Κόρινθος: Μάχη να μην περάσουν οι φλόγες τα Γεράνεια Όρη

Όπως είπε στο σημείο επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα διατέθηκαν στην πυρόσβεση (το ΜΕΤΠΕ, 8 Α/Φ, 10 PZL, 1 Σινούκ, 2 E/Π για συντονισμό από αέρος). 

αεροσκάφος σβήνει φωτιά Κόρινθο

Η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Κορινθία είναι σε εξέλιξη

Στην προσπάθεια για κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, υδροφόρες ΟΤΑ & εθελοντές πυροσβέστες. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. 

Φωτιά Σχίνος: Στα 10 χλμ εκτείνεται το πύρινο μέτωπο- Νέο μήνυμα από το 112

Κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε οι δυνάμεις είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά και εξαιρετικής επικινδυνότητας μέτωπα στις Αιγειρούσες – Ντουράκος, στην Ιερά Μονή Άη Γιάννη και στο Χάνι Δερβενίου. Στόχος -σύμφωνα με τον υφυπουργό- ήταν να αποτραπεί η επέκταση προς τα δυτικά και προς τα Μέγαρα, κάτι που επετεύχθει.

καμμένα σπίτια

Από τη φωτιά στην Κορινθία καταστράφηκαν σπίτια που βρίσκονταν διάσπαρτα εκτός οικισμών

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στις εκκενώσεις οικισμών είπε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες απομακρύνσεις κατοίκων, ενώ εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112.

Φωτιά Σχίνος: Από ελαιώνα ξεκίνησε η πυρκαγιά

Σπίτια έχουν καεί.  Έχουν καταγραφεί καταστροφές σε οικίες, αγροικίες και εξοχικά, που στην πλειονότητα τους βρίσκονταν διάσπαρτα και εκτός οικισμών.

φωτιά στην Κόρινθο

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συνεχίζουν να είναι ισχυροί

Αυτήν την ώρα η εικόνα της φωτιάς είναι λίγο καλύτερη, όμως παραμένουν διάσπαρτες εστίες. Οι άνεμοι είναι έντασης 4 μποφόρ με ριπές που φτάνουν τα 8.

Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένεται να κοπάσουν, διευκολύνοντας το έργο των πυροσβεστών. Το μέτωπο της φωτιάς κινείται βορειοδυτικά προς τα Μέγαρα.

Φωτιά Κόρινθος: Σε δύο μέτωπα επικεντρώνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών

Οι φλόγες καίνε κοντά στα Μέγαρα. Λόγω των θυελλωδών ανέμων πέρασαν την περιοχή του Λιακωτού κι έφτασαν στον Κάτω Πευκενέα.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις επικεντρώνονται σε δύο μέτωπα, ένα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος και το δεύτερο στο Χάνι Δερβενίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top