Φωτιά Κόρινθος: Δέκα φορές πιο τοξική η ατμόσφαιρα στην Αθήνα

Επιβαρυμένη και σήμερα η ατμόσφαιρα

Οι καπνοί από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στον Σχίνο Κορινθίας και μαίνεται ανεξέλεγκτη έφτασαν μέχρι την Αττική, καλύπτοντας τον ουρανό και κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα. 

καπνοί στην Αττική

Πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον ουρανό της Αττικής λόγω της φωτιάς στην Κόρινθο

Φωτιά στην Κορινθία: 40.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη

Χθες μάλιστα λόγω του καπνού το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους κατοίκους της Κορινθίας και της Αττικής να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσουν τον χρόνο διαμονής τους σε εξωτερικούς χώρους. 

φωτιά Κόρινιος καπνοί

Η ατμόσφαιρα λόγω των καπνών ήταν δέκα φορές πιο τοξική

Φωτιά Σχίνος: Στα 10 χλμ εκτείνεται το πύρινο μέτωπο- Νέο μήνυμα από το 112

Μιλώντας στο Open ο καθηγητής πνευμονολογίας, Στυλιανός Λουκίδης για την τοξικότητα στην ατμόσφαιρα λόγω της φωτιάς είπε πως χθες ήταν μια δύσκολη κατάσταση για τους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, όπως άσθμα και αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Πρόσθεσε επίσης ότι ακόμα και υγιείς άνθρωποι χθες μπορεί να δυσφόρησαν από τα σωματίδια που υπήρχαν στην ατμόσφαιρα και ότι οι μάσκες που φοράμε για τον κορωνοϊό βοηθούν και σε αυτήν την περίπτωση. 

Μεγάλες καταστροφές από τη φωτιά στον Σχίνο

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος, Ν. Μιχαλόπουλος τόνισε πως λόγω της φωτιάς οι συγκεντρώσεις σωματιδίων στην ατμόσφαιρα αυξήθηκαν κατά δέκα φορές. 

καπνοί Ακρόπολη

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική

«Θα μπορούσαμε να πούμε πως η ατμόσφαιρα ήταν 10 φορές πιο τοξική», είπε και εξήγησε ότι από τα μεσάνυχτα και μετά η κατάσταση στην ατμόσφαιρα είναι πολύ καλύτερη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top