Οργανωμένο έγκλημα: Σπάει το απόστημα της «Greek Mafia»

Άρσεις απορρήτου ζητά η ΕΛ.ΑΣ - Αναταραχή στις φυλακές και τη «Νύχτα»

Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις στο μέτωπο του οργανωμένου εγκλήματος 

Είκοσι οικογένειες στα πρότυπα της ιταλικής Cosa Nostra προσπαθεί να «ξεδοντιάσει» η ελληνική αστυνομία. Μετά το υπόμνημα Χρυσοχοΐδη οι εξελίξεις στο μέτωπο του οργανωμένου εγκλήματος αναμένονται να είναι ραγδαίες.

Οργανωμένο έγκλημα: Ονόματα της «νύχτας» και διευθύνσεις σε έναν φάκελο

Οι «βαρόνοι» της νύχτας για να δικαιολογήσουν το βρώμικο χρήμα από τα ναρκωτικά, τις προστασίες, τους εκβιασμούς, τις μαστροπεία και το λαθρεμπόριο, προχωρούν σε ξέπλυμα. Από το σκοτάδι βγαίνουν στο φως και εμφανίζονται ως νομιμοφανείς επιχειρηματίες καφετεριών, μπαρ ή άλλων επιχειρήσεων εστίασης. Έτσι, μια έρευνα που θα ακολουθήσει τα ίχνη του χρήματος πιθανώς να οδηγήσει και στην εξουδετέρωση της «Greek Mafia».

«Υπάρχει και αυτή η περίπτωση να έχουν και επιχειρήσεις βιτρίνες από τις οποίες ξεπλένουν το βρώμικο χρήμα τους, υπάρχουν όμως και επιχειρήσεις που πραγματικά τους φέρνουν έσοδα όμως τα αρχικά τους κεφάλαια είναι από έκνομες ενέργειες .Από τη χαρτογράφηση μέχρι την αντιμετώπιση υπάρχει ένας μεγάλος βαθμός δυσκολίας γιατί, όπως λένε αξιωματικοί, άλλο να έχεις ονόματα κι άλλο να μπορείς να το δέσεις» εξήγησε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Άρσεις απορρήτου ζητά η ελληνική αστυνομία 

Τι είναι αυτό που μπορεί να «δέσει» τις υποθέσεις;

«Ζεστά» στοιχεία στα χέρια των  διωκτικών αρχών που μπορούν να αποκαλυφθούν μόνο με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και των τραπεζικών λογαριασμών των σκληρών της παρανομίας που αναφέρονται στον απόρρητο φάκελο με τα 500 ονόματα, τις 20 εγκληματικές και τα παρακλάδια τους.

Μόνο έτσι όπως εκτιμούν αστυνομικοί θα μπορεί να σπάσει μια και καλή το απόστημα της ελληνικής μαφίας.

Αναταραχή στις φυλακές και τη «Νύχτα»

«Ένα παρακλάδι του οργανωμένου εγκλήματος βρίσκεται πίσω από τις πόρτες των φυλακών. Δίνονται εντολές για δουλειές έξω. Οι μεγάλοι μη φαντάζεστε ότι είναι 500 άτομα. Τα μεγάλα κεφάλια είναι 5 - 6 και μετά υπάρχουνε χιλιάδες "υπάλληλοι" εκεί έξω που κάνουν τις δουλειές» είπε ισοβίτης στο Star.

Η επίσκεψη του υπουργού προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, δημιούργησε ήδη αναταραχή στις φυλακές.

Γιώργος Καραϊβάζ: Το οργανωμένο έγκλημα πίσω από τη δολοφονία του;

«Υπάρχει αναστάτωση με τον φάκελο που παραδόθηκε με τα ονόματα .Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που μιλάνε με βαρβάτα πρόσωπα της νύχτας και κάνουν διάφορες συναλλαγές και φοβούνται μην εμπλακεί το δικό τους όνομα» πρόσθεσε ο ισοβίτης.

Οι «βαρόνοι» πίσω από τα συμβόλαια θανάτου 

Τα κυκλώματα έχουν αποκτήσει έναν τεράστιο κύκλο εσόδων που τους επιτρέπει να πληρώνουν συμβόλαια θανάτου και να χρηματίζουν επίορκους αστυνομικούς.

«Εκτιμώ πως είναι ένα κοινό μέτωπο αστυνομίας και δικαιοσύνης, προκειμένου να μπει μια τάξη , να ξεκινήσουν αυτές οι υποθέσεις να τρέχουν και πρέπει να συσχετιστούν για να καθαρίσει αυτό που λέμε οργανωμένο έγκλημα» σημείωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπάλληλων νοτιοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποφασιστεί η τοποθέτηση ειδικού εισαγγελέα, ο οποίος θα εποπτεύει τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, που ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα. Το όνομά του θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top