Φωτιά Σχίνος: «Θα είναι μια δύσκολη βραδιά» είπε ο Χαρδαλιάς

Έκτακτη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τη μεγάλη πυρκαγιά

Έκτακτη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία πραγματοποιήθηκε σήμερα για τη φωτιά που ξεκίνησε χθες βράδυ στον Σχίνο Κορινθίας. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε η φωτιά ξεκίνησε στις 21:45 χθες το βράδυ στην περίμετρο του οικισμού Σχίνος, σε ελαιώνα, με ακραίες καιρικές συνθήκες όσον αφορά στην ένταση των ανέμων. 

«Θα είναι μια δύσκολη βραδιά» είπε, κάνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους στις γύρω περιοχές να είναι σε επαγρύπνηση.

Φωτιά Σχίνος: Το μέτωπο από τη φωτιά στο Αλεποχώρι/ Eurokinissi

Φωτιά Σχίνος: Το μέτωπο από τη φωτιά στο Αλεποχώρι/ Eurokinissi

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη περίπου 20.000 στρέμματα κυρίως από πεύκα.

Φωτιά Σχίνος: Έχουν καεί 20.000 στρέμματα- Από ελαιώνα ξεκίνησε η πυρκαγιά

Ανέφερε επίσης ότι έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί: Αλεποχωρίου, Αιγειρούσες - Ντουράκος, Χάνι Δερβένι,  Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευάς, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Φωτιά Σχίνος: «Πνίγεται» στον καπνό η Αττική-«Μείνετε μέσα» λένε οι ειδικοί

Ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ελαιώνα και από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών, κάτι που διαχειρίζεται το κλιμάκιο της Δ/νσης Αντιμετώπσης Εγκλημάτων Εμπρησμού που διερευνά τα αίτια της φωτιάς από χθες το βράδυ.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 265 πυροσβέστες και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιούν 8 Καναντέρ, 9 Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο Σινούκ του στρατού. Επιπλέον, δύο ελικόπτερα, ένα της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, συντονίζουν τις επιχειρήσεις.

Φωτιά στον Σχίνο: Νέο μήνυμα από το 112 για άμεση εκκένωση οικισμών

«Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. Τέλος, σημείωσε ότι ενεργοποιήθηκε το 112 όταν κρίθηκε αναγκαίο, ειδικά σήμερα το μεσημέρι. 

Υπουργείο Υγείας για Αττική και Κορινθία: «Κλείστε πόρτες, παράθυρα και παραμείνετε στα σπίτια σας»

Μετά την αύξηση της έντασης της πυρκαγιάς σε δασική περιοχή στον Σχίνο της ΠΕ Κορινθίας στις 20/05/2021, το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, συστήνει την αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους και τον περιορισμό του χρόνου παραμονής σε εξωτερικούς χώρους.

Κατά την παραμονή σε εσωτερικούς χώρους συστήνεται να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

Οι παραπάνω συστάσεις αφορούν στο σύνολο του πληθυσμού της Περιφέρειας Αττικής και της ΠΕ Κορινθίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top