Οι Αθηναίοι πήραν τις βαλίτσες τους και ξεκίνησαν τις εξορμήσεις στα νησιά

Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Τέλος το lockdown από σήμερα με τις μετακινήσεις εκτός νομού να επιτρέπονται πλέον και αρκετοί να είναι αυτοί που επέλεξαν να ταξιδέψουν μακριά από τον τόπο κατοικίας του. 

Lockdown «bye bye»: Ελευθερία από σήμερα σε μετακινήσεις, αγορές, ταξίδια

Από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένοι, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που ξεκίνησαν τις εξορμήσεις στα νησιά. 

κόσμος στο λιμάνι του Πειραιά

Κόσμος στο λιμάνι του Πειραιά

Οι πολίτες έφταναν έχοντας στα χέρια τους τις απαραίτητες βεβαιώσεις για να μπορέσουν να ταξιδέψουν. 

Lockdown Τέλος: Τι αλλάζει από 14/5 σε ταξίδια, ψώνια, μετακινήσεις

Ειδικότερα όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη νησιωτική χώρα θα πρέπει να έχουν μαζί τους μοριακό τεστ 72 ωρών και εναλλακτικά self test ή rapid test 24 ωρών. 

Παράλληλα, οι επιβάτες των πλοίων θα πρέπει να συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο.

Πλακιωτάκης

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκης

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos». Ο υπουργός ανακοίνωσε την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% στα πλοία χωρίς καμπίνες. 

Τα απαραίτητα έγγραφα για ταξίδι με αεροπλάνο και πλοίο 

Για να ταξιδέψει κάποιος με πλοίο ή αεροπλάνο θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών, είτε self-test 24 ωρών, είτε τέλος βεβαίωση νόσησης, που θα ισχύει από τους 2 έως 9 μήνες μετά.

Green Pass: Τι ισχύει για τη μετακίνηση στα νησιά - Πώς θα ταξιδεύουμε

Κόσμος που ταξιδεύει στο λιμάνι του Πειραιά

Από πολύ νωρίς το πρωί έφτανε ο κόσμος στο λιμάνι του Πειραιά για να ταξιδέψει στα νησιά

Ο έλεγχος θα γίνεται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, ενώ τις παραπάνω προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν όλοι οι ταξιδιώτες, 5 ετών και άνω.

Η δήλωση των self test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές για PCR ή rapid τεστ αντιγόνου θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ.

Για τις χερσαίες μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν είναι υποχρεωτικά τα μοριακά τεστ ή τα self test, αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση από τους ειδικούς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top