Ζάκυνθος: «Θα με σκοτώσουν» - Το τηλεφώνημα λίγες μέρες πριν την εκτέλεση

«Φοβόταν για τη ζωή του» - Τι είπε στο Star o δικηγόρος του Θεόδωρος Μαντάς

Φοβόταν για τη ζωή του ο 54χρονος επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο. Ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των εκτελεστών του γνωστού επιχειρηματία της Ζακύνθου. Στο νησί βρίσκεται ήδη από χθες το βράδυ κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών το οποίο εξετάζει τόσο τον τόπο του εγκλήματος, όσο και το σημείο που οι εκτελεστές εγκατέλειψαν το όχημα και τα δυο καλάσνικοφ.

Ζάκυνθος: «Φοβόταν... Κυκλοφορούσε με αλεξίσφαιρο και σωματοφύλακα»

Το θύμα όμως φαίνεται ότι φοβόταν ότι κάτι κακό θα του συνέβαινε. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο επιχειρηματίας μια εβδομάδα πριν την εκτέλεσή του είχε τηλεφωνήσει σε δικό του άνθρωπο και του είχε αποκαλύψει ότι ο κύκλος του αίματος θα έκλεινε με τη δολοφονία του. Φοβόταν για τη ζωή του και δεν πήγαινε πουθενά χωρίς τον σωματοφύλακά του και το θωρακισμένο αυτοκίνητό του.

Ζάκυνθος: Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας που τον «γάζωσαν» με 10 σφαίρες

Ζάκυνθος: Οι εκτελεστές προετοίμαζαν το σχέδιό τους έναν χρόνο

Οι στυγεροί δολοφόνοι τον ήθελαν νεκρό πάση θυσία.

Επιχείρησαν να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου τον Ιούνιο του 2020, τότε όμως δεν τα κατάφεραν. Τον τραυμάτισαν σοβαρά όμως άντεξε, όχι όμως και η γυναίκα του η οποία θεωρήθηκε παράπλευρη απώλεια.

σύζυγος επιχειρηματία Ζάκυνθος

Η σύζυγος του επιχειρηματία που δολοφονήθηκε πριν έναν χρόνο.

Από τότε μέχρι σήμερα οι δολοφόνοι προετοίμαζαν το σχέδιό τους. Οι εκτελεστές άδειασαν τη γεμιστήρα στο σώμα του επιχειρηματία μέρα μεσημέρι, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών που νόμιζαν ότι έβλεπαν μαφιόζικη ταινία. Μάλιστα, του έδωσαν τη χαριστική βολή στο μέτωπο.

Στο σημείο εντοπίστηκαν 28 κάλυκες. Οι δράστες είχαν προβλέψει τα πάντα, ακόμα και πιθανή εμπλοκή του όπλου ή συμπλοκή με την αστυνομία. Είχαν μαζί τους όχι ένα αλλά δυο καλάσνικοφ, τα οποία βρέθηκαν μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο έκαψαν και εγκατέλειψαν σε ερημική περιοχή. Όλα τα ευρήματα έχουν μπει στο μικροσκόπιο.

Δολοφονία Ζάκυνθος: «Ξεσκονίζουν» το παρελθόν του 53χρονου

Άνδρες του ανθρωποκτονιών βρίσκονται στη Ζάκυνθο και προσπαθούν να ενώσουν το παζλ της μαφιόζικης εκτέλεσης. Αναζητούν πληροφορίες από τον κύκλο του θύματος και ξεσκονίζουν το παρελθόν του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομά του είχε εμπλακεί στις εξής υποθέσεις:

  • Το 2004 σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας  ιδιοκτήτριας οίκου ανοχής στα Πατησιά , όμως είχε αθωωθεί.
  • Το 2016 είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές, όταν με κατάθεσή του είχε «φωτογραφήσει» τους ενόχους στη ληστεία «μαμούθ» των 550.000 ευρώ σε βάρος του νυν δημάρχου Ζακύνθου, οδηγώντας στη σύλληψη ενός αστυνομικού και ενός Αλβανού κακοποιού.
  • Τον Δεκέμβριο του 2020 με πολυσέλιδη μήνυση που είχε καταθέσει, υπέδειξε οκτώ άτομα ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της ενέδρας που είχε στηθεί εναντίον του. Μεταξύ αυτών κι ένας έγκλειστος των φυλακών.

Για «ολιγωρία των αρχών» κάνει λόγο ο δικηγόρος του Θεόδωρος Μαντάς

Ο συνήγορος του επιχειρηματία Θεόδωρος Μαντάς επιβεβαίωσε τις ανησυχίες του 54χρονου για τη ζωή του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Σπύρο Λάμπρου

Τι είπε ο συνήγορος του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, Θεόδωρος Μαντάς, για τη στυγερή δολοφονία. Βίντεο: κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Όπως είπε, μετά την περσινή επίθεση που τού στοίχισε τη σύζυγό του ο επιχειρηματίας είχε μια έντονη ανησυχία ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα για την έκβαση της υπόθεσης, την οποία είχε εκμυστηρευτεί σε κοντινά του πρόσωπα.

Ο κ. Μαντάς επεσήμανε ότι ο επιχειρηματίας είχε κατονομάσει τον περασμένο Δεκέμβριο μια σειρά προσώπων που πίστευε ότι εμπλέκονται με την μαφιόζικη επίθεση, καταθέτοντας μάλιστα στις αρμόδιες αρχές πολυσέλιδη μήνυση. «Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε η αστυνομία δεν δημιούργησε καμία ικανοποίηση. Μάλλον διακρίνω μια ολιγωρία των αρχών σε αυτή την περίπτωση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς.

Τέλος, ο δικηγόρος αναφέρθηκε και στη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αφού οι δύο υποθέσεις παρουσιάζουν πολλά κοινά σημεία, χαρακτηρίζοντάς τες ως «εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου». «Ο επιχειρηματίας στη Ζάκυνθο είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα ανεξιχνίαστων δολοφονιών. Ελπίζω να είναι η τελευταία που θα δώσει ένα τέλος στον κύκλο αυτών των εγκλημάτων», κατέληξε ο κ. Μαντάς.

Τα κοινά σημεία της εκτέλεσης Καραϊβάζ με τον επιχειρηματία στη Ζάκυνθο 

Οι δυο στυγερές δολοφονίες απέχουν περίπου 30 μέρες: 9 Απριλίου εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και σχεδόν έναν μήνα μετά, στις 7 Μαΐου τον επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.

Τα πληρωμένα πιστόλια λειτούργησαν με τον ίδιο τρόπο: Είχαν έτοιμο σχέδιο διαφυγής, ενώ στην περίπτωση του επιχειρηματία χρησιμοποίησαν μάλλον φουσκωτό.

Και στις δυο υποθέσεις τα θύματα είχαν ενοχλήσει με τις αποκαλύψεις τους τα κυκλώματα της νύχτας και είχαν αποκαλύψει τη δράση εγκληματικών οργανώσεων.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top