Ζάκυνθος: Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας που τον «γάζωσαν» με 10 σφαίρες

Είχε γλιτώσει πέρυσι από αντίστοιχη μαφιόζικη επίθεση

Δείτε το σχετικό βίντεο για την δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο. Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Ζακύνθου μετά την εκτέλεση γνωστού επιχειρηματία σήμερα το πρωί σε λογιστικό γραφείο στο κέντρο της πόλης.

Ζάκυνθος: Σκότωσαν επιχειρηματία - Πέρυσι είχαν δολοφονήσει τη σύζυγό του

O 54χρονος είχε γλιτώσει πέρυσι το καλοκαίρι από αντίστοιχη, μαφιόζικη επίθεση. Τότε επέβαινε με την γυναίκα του σε μηχανή, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σκοτώνοντας τη νεαρή σύζυγό του. Ο ίδιος κατάφερε να επιβιώσει από τα πυρά των δραστών, όμως σήμερα δεν στάθηκε τυχερός.

γυναίκα επιχειρηματία Ζάκυνθος

Η γυναίκα του 54χρονου επιχειρηματία δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαιρί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος βρισκόταν στο επίκεντρο του οργανωμένου εγκλήματος, αφού πριν από μερικά χρόνια άρχισε να γνωστοποιεί με επιστολές του στις Αρχές τον τρόπο που λειτουργούν κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος στη Ζάκυνθο. 

Ζάκυνθος: Ο επιχειρηματίας είχε μηνύσει οκτώ άτομα για την περσινή ενέδρα

Επίσης, φέρεται να υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, το οποίο έκρινε ένοχο για ηθική αυτουργία αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούσε στη Ζάκυνθο, ενώ φέρεται να γνώριζε λεπτομέρειες για συμμορίες που ανατίναζαν ΑΤΜ και διακινούσαν ναρκωτικά στο νησί. 

Ο 54χρονος διατηρούσε ξενοδοχείο αλλά και τουριστικό «υποβρύχιο» σκάφος στην περιοχή του Λαγανά. Πριν λίγα χρόνια είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, γιατί σε κατάλυμά του είχαν βρεθεί όπλα κι άλλα παράνομα υλικά που σχετίζονταν με την δράση Αλβανών ποινικών που είχαν κατηγορηθεί για ληστείες στο νησί της Ζακύνθου.

Ζάκυνθος: Τον «γάζωσαν» με 10 σφαίρες

Τουλάχιστον 15 κάλυκες από καλάσνικοφ βρήκαν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του επιχειρηματία οι αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, 10 από αυτές βρήκαν στόχο τον 54χρονο.

πυροβολισμοί Ζάκυνθος

επιχειρηματίας Ζάκυνθος

Στιγμιότυπο από το σημείο του πυροβολισμού. ermisnews.gr

Οι αρχές εντόπισαν καμένο το ασημί αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες στη δολοφονία πίσω από το νεκροταφείο των Αμπελοκήπων και στη συνέχεια φέρεται να διέφυγαν από το νησί με σκάφος και γι’ αυτό στις έρευνες συμμετέχει και το Λιμενικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο άτυχος άνδρας είχε μηνύσει οκτώ άτομα ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για τη δολοφονική ενέδρα που του στέρησαν την αγαπημένη σύζυγό του. Στην μήνυσή του ανέφερε όλο το χρονικό της επίθεσης περιγράφοντας πώς οι δυο άγνωστοι δράστες τους πλησίασαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού και τους πυροβόλησαν. Πέρυσι, οι άνδρες κατάφεραν να διαφύγουν από τη θάλασσα με ένα φουσκωτό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top