Κορωνοϊός: «Αττικόν» και «Σωτηρία» δοκιμάζουν το ισραηλινό φάρμακο

Σε ποιους θα χορηγηθεί - Αισιόδοξοι οι γιατροί

Αισιόδοξα είναι τα νέα για τη μάχη κατά του κορωνοϊού, καθώς από σήμερα ξεκινά στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικόν» η κλινική μελέτη για το νέο εισπνεόμενο ισραηλινό φάρμακο. 

Όπως είπε στο Mega, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, συνολικά 90 ασθενείς με ήπια και μέτρια συμπτώματα κορωνοϊού θα δοκιμάσουν δύο διαφορετικές δόσεις του συγκεκριμένου φαρμάκου. 

Κορωνοϊός: Το Ισραήλ παράγει ρινικό σπρέι που σκοτώνει το 99,9% των ιών

«Είναι τεχνολογικά ένα προηγμένο φάρμακο. Δίνεται για πέντε μέρες. Θέλουμε να δούμε πόσο πιο γρήγορα γίνονται καλά όσοι το λαμβάνουν, πόσο λιγότερο οδηγούνται σε διασωλήνωση», είπε η κ. Γκάγκα. 

Ωστόσο παρέμεινε συγκρατημένη και διευκρίνισε ότι δε θα πρέπει να υπάρχει ενθουσιασμός και να νομίζει ο κόσμος ότι το φάρμακο αυτό μπορούν να το πάρουν όλοι. 

Εμβόλια κορωνοϊού: Πόση προστασία παρέχουν και πότε ξεκινά

«Πρέπει να δοκιμαστεί πόσο ασφαλές και αποδοτικό είναι. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ένα φάρμακο έναντι της φλεγμονής», είπε.

Το συγκεκριμένο φάρμακο θα χορηγηθεί σε ασθενείς από 18 – 80 ετών.

Τέλος, σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, ελάχιστοι εμβολιασμένοι νοσηλεύονται με κορωνοϊό, συστήνοντας σε όλους να προχωρήσουν και να κλείσουν τα ραντεβού τους για να εμβολιαστούν, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top