Κορωνοϊός: Το Ισραήλ παράγει ρινικό σπρέι που σκοτώνει το 99,9% των ιών

Πώς δρα και πόσο αποτελεσματικό είναι στις μεταλλάξεις

ρινικό σπρέι

Ένα ρινικό σπρέι που μπορεί να σκοτώσει το 99,9% των σωματιδίων του κορωνοϊού άρχισε να παράγει εργοστάσιο στο Ισραήλ και αναμένεται να διατεθεί στην αγορά.

ΗΠΑ: Ετοιμάζουν ρινικό σπρέυ κατά του κορωνοϊού

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των «Times of Israel», η εφευρέτης του σπρέι «Enovid», Gilly Regev, ισχυρίζεται ότι είναι ικανό να αποτρέψει ένα μεγάλο ποσοστό νέων λοιμώξεων από τον Covid-19 και αναμένεται να «σωθούν» πολλές ζωές. Τόνισε, επίσης, ότι θα είναι προσιτό και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και την προστασία από οποιαδήποτε ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού.

Πώς δρα το νέο ρινικό σπρέι κατά του κορωνοϊού – Είναι αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις;

Όπως είπε η εφευρέτης, το εν λόγω ρινικό σπρέι που «σκοτώνει» το 99,9% των ιών εντός δύο λεπτών, ήδη έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε εργαστηριακές μελέτες έναντι σε ένα μεγάλο φάσμα ιών και όπως φαίνεται η αποτελεσματικότητά του δε θα επηρεαστεί από τις παραλλαγές του κορωνοϊού. 

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι είναι «ισοδύναμο απολυμαντικού χεριών για τη μύτη» και δημιουργεί ένα φυσικό φράγμα στις ρινικές διόδους για να σταματήσει τους ιούς μαζί με ένα «χημικό φράγμα» του μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. 

Το Ισραήλ θα γίνει η πρώτη χώρα όπου θα πωλείται το σπρέι και έχει δοθεί προσωρινή έγκριση από το Υπουργείο Υγείας για την πώλησή του σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Έχει επίσης εγκριθεί προς πώληση στη Νέα Ζηλανδία και ζητείται έγκριση από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top