Πάσχα 2021: Όλα τα μέτρα για την Ανάσταση - Πώς θα πάμε στην εκκλησία

Ποιον κωδικό στέλνουμε την Κυριακή του Πάσχα

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αναλυτικά τα μέτρα για το Πάσχα

Ανοιχτές θα είναι και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, οι εκκλησίες με συγκεκριμένο αριθμό πιστών και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό. Στόχος είναι να πραγματοποιηθεί η Ανάσταση με ασφάλεια.

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στη Μητρόπολη της Αθήνας 

Σήμερα η ακολουθία της Αναστάσεως θα τελεστεί στις 21:00 και όχι τα μεσάνυχτα όπως συνηθιζόταν. Μέσα στους ναούς, επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25τ.μ., με ανώτατο όρο τους 100 μέσα στον ναό. Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί έχουν συστήσει τη χρήση διπλής μάσκας σε όσους πάνε στην εκκλησία.

Στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών επιτρέπεται ένα άτομο ανά 10τ.μ. προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού. Όλοι πρέπει να έχουν επιστρέψει στο σπίτι μέχρι τις 22:00 το βράδυ όταν και ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Κυριακή του Πάσχα: Ποιον κωδικό στέλνουμε για να... γυρίσουμε τον οβελία

Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφτούν συγγενικά πρόσωπα και φίλους στέλνοντας μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό «6».

Μέτρα για το Πάσχα: Τι ισχύει για μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, μπορούν να συγκεντρωθούν δύο οικογένειες έως εννέα άτομα για τον εορτασμό του Πάσχα σε εσωτερικό χώρο και δώδεκα σε εξωτερικό χώρο όπως στην αυλή του σπιτιού. Οι ειδικοί έχουν δώσει σύσταση για διενέργεια self tests σε όσους γιορτάσουν μαζί με άλλα άτομα το Πάσχα. 

Η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι και αύριο ξεκινά από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top