Μέτρα για το Πάσχα: Τι ισχύει για μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

Αυξημένη η κίνηση σε διόδια, ΚΤΕΛ και λιμάνια

Σε ισχύ έχουν μπει από χθες, Μεγάλη Πέμπτη, τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού για το Πάσχα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Νέα μέτρα: «Ελεύθερες» οι διαδημοτικές μετακινήσεις - Τι ισχύει ως 15 Μαΐου

Πολλοί ήλπιζαν ότι θα καταφέρουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ωστόσο κάτι τέτοιο δε θα συμβεί καθώς οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα επιτραπούν από τα μέσα Μαΐου. 

Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας το Πάσχα

Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 10 το βράδυ και θα διαρκεί ως τις 5 το πρωί.

Από τις 3 Μαΐου και έπειτα ωστόσο, οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται έως τις 11 το βράδυ, όταν και αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Από χθες, Μεγάλη Πέμπτη, «ελευθερώθηκαν» οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της περιφερειακής ενότητας.

Μετακινήσεις: Παραμένουν τα sms - Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα του Πάσχα

Έτσι επιτρέπεται στους πολίτες που δεν κατοικούν κοντά σε χώρους πρασίνου και πάρκα, να μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους με τον κωδικό «6» για σωματική άσκηση και βόλτα σε άλλον δήμο εντός της περιφερειακής ενότητας.

Αυξημένη η κίνηση στα διόδια

Αυξημένη είναι από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η κίνηση στα διόδια της Αττικής, στα λιμάνια και τους σταθμούς των ΚΤΕΛ. Όσοι διέθεταν τα «σωστά» δικαιολογητικά, κατάφεραν να φύγουν για τον προορισμό τους. 

Σύμφωνα με την Τροχαία, από τις 06:00 το πρωί χθες, έως και τις 06:00 το πρωί σήμερα, δεν κατάφεραν να περάσουν από τα μπλόκα 939 οδηγοί. Οι 888 αναγκάστηκαν σε αναστροφή από την Ελευσίνα και 51 από τις Αφίδνες. Ωστόσο, το ίδιο χρονικό διάστημα, από τις δύο πύλες εξόδου της Αττικής πέρασαν συνολικά 33.279 αυτοκίνητα.  

Σαρωτικοί έλεγχοι σε ΚΤΕΛ και λιμάνια

Σαρωτικοί ήταν από το πρωί οι έλεγχοι και στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων. Όσοι έμειναν στην Αθήνα, έτρεξαν σήμερα να παραλάβουν τα...πασχαλινά πεσκέσια από το χωριό.   

Αυξημένη ήταν σήμερα η κίνηση και στα λιμάνι. Χθες από τον Πειραιά έφυγαν 13 πλοία με 3.407 επιβάτες,  από Ραφήνα πέντε πλοία με 811 επιβάτες και από Λαύριο έξι πλοία, με 256 επιβάτες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top