Εμβολιασμοί: «Ουρές» στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι

Χιλιάδες ραντεβού για το εμβόλιο από την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών

Μεγάλη ανταπόκριση από τους νέους για τους εμβολιασμούς. Ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα. Βίντεο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (29/4)

Δεκάδες Αθηναίοι έσπευσαν στο MEGA εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι προκειμένου να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό

Οι εικόνες δείχνουν ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, αν και δεν έλειψαν οι γκρίνιες και τα παράπονα για την αναμονή.

εμβολιασμοί

Περισσότεροι από 44.000 πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών μπήκαν ήδη από χθες το βράδυ στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ 500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από το πρωί. Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών έχουν εγγραφεί περίπου 120.000 πολίτες και έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 5.000.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ εμβολιαστικό κέντρο

Σημειώνεται ότι λόγω της αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44 αναμένεται να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές και τα νέα εμβολιαστικά κέντρα.

Όπως ανέφερε χθες χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 Εμβολιαστικά Κέντρα, αυξάνοντας τη δυνατότητα εμβολιασμών κοντά στους 100.000 εμβολιασμούς καθημερινά,

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών

Ήδη από την Μεγάλη Τρίτη άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού στο emvolio.gov.gr για τους εμβολιασμούς πολιτών 30-39 ετών. Ο εμβολιασμός τους ξεκίνησε άμεσα από την επόμενη ημέρα με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εμβόλιο AstraZeneca για γυναίκες 30 - 39 ετών: Η εναλλακτική λύση

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη άνοιξε η πλατφόρμα της ομάδας 40- 44 ετών. Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό πως οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας θα εμβολιάζονται επίσης μόνο με AstraZeneca, τελικά θα μπορούν με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγουν τα ραντεβού για πολίτες ηλικίας 45 - 49 ετών

Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, εντός του επόμενου μήνα, θα εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top