Σήμερα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για μετακινήσεις και κατάργηση sms

Το άνοιγμα της εστίασης φαίνεται ότι φέρνει άρση των περιορισμών

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Σε ανακοινώσεις αναμένεται να προχωρήσει σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου φαίνεται ότι φέρνει την άρση πολλών μέτρων στις μετακινήσεις, αλλά και την κατάργηση του υποχρεωτικού sms στο 13033. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σήμερα να ανακοινωθεί και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων που όπως φαίνεται θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Μαΐου. 

Πελώνη: Ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό από τις 15 Μαΐου

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται για μετάβαση σε κομμωτήριο ή σε εμπορικό κατάστημα, με εξαίρεση τα σαββατοκύριακα που είναι ελεύθερες.

Διαδημοτικές μετακινήσεις: Tέλος τα SMS από τη Δευτέρα του Πάσχα

Διευκρινήσεις αναμένονται και για την απαγόρευση κυκλοφορίας το προσεχές διάστημα. Σημειώνεται ότι όλη την Μεγάλη Εβδομάδα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 05:00 το πρωί έως τις 22:00, ενώ από την επόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) το ωράριο διαμορφώνεται από τις 05:00 μέχρι και τις 23:00.
 
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18:00, παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση του υπουργείου θα συμμετέχουν και η καθηγήτρια Παιδιατρικής, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνη, αφού η ενημέρωση δεν θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Παρασκευή.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top