Διαδημοτικές μετακινήσεις: Tέλος τα SMS από τη Δευτέρα του Πάσχα

Έρχεται η πλήρης κατάργηση του 13033 με το άνοιγμα της εστίασης

«Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση, για την οποία δε θα χρειάζονται sms, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα SMS παρελθόν», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

Το τέλος των περιορισμών για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο έρχεται από το Μεγάλο Σάββατο.

Σήμερα, η διαδημοτική μετακίνηση επιτρέπεται για αγορές σε καταστήματα του λιανεμπορίου, με την αποστολή SMS στο 13032 και για διάρκεια 3 ωρών, μία φορά την ημέρα.

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο θα επιτρέπονται ελεύθερα, όπως ολα τα σαββατοκύριακα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα λέμε «αντίο» στην απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Λιανεμπόριο: Αγορές στα καταστήματα χωρίς ραντεβού μετά το Πάσχα

Το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου φέρνει την ελεύθερη μετακίνηση εντός δήμων και, μάλιστα, χωρίς την ανάγκη επίδειξης SMS για ραντεβού, όπως γίνεται στο λιανεμπόριο.

Πιερρακάκης: Είμαστε κοντά στην πλήρη κατάργηση των SMS 

Το σήμα για την αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση των sms για την κυκλοφορία έδωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργησή των μηνυμάτων. 

Eστίαση: Πώς θα φοράμε τη μάσκα στα εστιατόρια και τα καφέ από 3 Μαΐου

«Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση, για την οποία δε θα χρειάζονται sms, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα sms παρελθόν», σημείωσε.

Για την ακριβή ημερομηνία κατάργησής τους, είπε πως θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Αλλάζει και η ώρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Η Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, δε θα φέρει μόνο το τέλος της απαγόρευσης στις διαδημοτικές μετακινήσεις, αλλά και αλλαγές στην ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα, η απαγόρευση ισχύει από τις 22.00 έως τις 05.00. Από τη Δευτέρα του Πάσχα θα έχουμε ακόμα μία ώρα, καθώς θα απογορεύεται η κυκλοφορία από τις 23.00 έως τις 05.00.

Αγορές στα καταστήματα χωρίς ραντεβού μετά το Πάσχα

Ψώνια χωρίς ραντεβού και click inside θα μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές μετά το Πάσχα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι, παραδέχθηκε πως το click inside δυσκολεύει την κίνηση της αγοράς και είπε πως σύντομα θα κάνουμε τις αγορές μας χωρίς click away και click inside.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αυτό θα συμβεί από την Τέταρτη 5 Μαΐου, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αυτό θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο υπογράμμισε πως οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από το πότε θα δώσουν το «πράσινο φως» οι ειδικοί. 

Έξοδος για Πάσχα: Συμμορφώνονται οι πολίτες στο αυστηρό πλαίσιο

Η απαγόρευση μετακινήσεων από νόμο σε νόμο τηρείται ικανοποιητικά ενόψει του Πάσχα, ιδίως μετά την αυστηροποιηση του πλαισίου. 

Οι πολίτες την εφαρμόζουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία εξόδου από τα διόδια των εθνικών οδών, όπου πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι. Επιτρέπεται η έξοδος από την Αττική μόνο για όσους φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα για τις περιορισμένες εξαιρέσεις .

Οι δικαιολογίες για Πάσχα στο χωριό: Η απατημένη και η έγκυος πεθερά!

Η απαγορεύσεις για τις διαδημοτικές μετακινήσεις θα διατηρηθούν έως τη Μ. Παρασκευή, «φρενάροντας» όσους είχαν σκοπό να προσπαθήσουν  να περάσουν τα διόδια με τον κωδικό «6», δήθεν για να πάνε στο εξοχικό τους ή για ατομική άσκηση. 

Άλλωστε, ορισμένοι έχουν αποδείξει τις τελευταίες ημέρες ότι μπορούν να σκαρφιστούν ευφάνταστες δικαιολογίες για να περάσουν από τα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. και να μετακινηθούν από νομό σε νομό. 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top