Οι δικαιολογίες για Πάσχα στο χωριό: Η απατημένη και η έγκυος πεθερά!

Τι σκαρφίζονται οι Έλληνες για να μετακινηθούν από νομό σε νομό

Ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star για τις δικαιολογίες που βρήκαν όσοι θέλησαν να μετακινηθούν εκτός νομού (25/4)

Πάσχα στο χωριό επιχείρησαν να κάνουν πολλοί κάτοικοι μεγάλων αστικών κέντρων, παρά το γεγονός ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού. Για να το πετύχουν μάλιστα επιστράτευσαν απίστευτες δικαιολογίες, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό δαιμόνιο είναι αστείρευτο. 

Οι ουρές στα διόδια σχηματίστηκαν και πάλι, με τους αστυνομικούς μερικές φορές να μη πιστεύουν στ’ αυτιά τους.

Τροχαία: Πολύ αυστηροί έλεγχοι τη Μεγάλη Εβδομάδα – Πόσοι πέρασαν τα διόδια

Κάποιοι προέβαλαν επαγγελματικούς λόγους μετακίνησης, χωρίς όμως τα απαραίτητα έγγραφα που να πιστοποιούσαν κάτι τέτοιο. Μερικοί μάλιστα είχαν παρέμβει χειρόγραφα στις βεβαιώσεις της ΕΡΓΑΝΗΣ.

Μια γυναίκα ξεκίνησε για το χωριό, ώστε να αφήσει εκεί τα παιδιά της στη γιαγιά, γιατί ο σύζυγός της λείπει κι εκείνη εργάζεται. Έστειλε μάλιστα SMS για παροχή βοήθειας, αλλά οι αστυνομικοί την γύρισαν πίσω. 

Πάσχα: Όλα τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν για τις μετακινήσεις έως 10 Μαΐου

Πενηντάχρονος είπε ότι ήθελε να επισκεφθεί την… εγκυμονούσα πεθερά του, ενώ ένας 70χρονος, ήθελε να φροντίσει τις ελιές του. 

Ένας άλλος ήθελε να πάει στην Καλαμάτα για να αγοράσει λάδι, ενώ μια γυναίκα είπε στους αστυνομικούς ότι πήγαινε στην Ορεινή Αρκαδία για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά της!

Μεγάλη Εβδομάδα: Τα νέα μέτρα για εκκλησίες και μετακινήσεις

Την Παρασκευή οι αστυνομικοί σταμάτησαν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε όλη η οικογένεια και το κατοικίδιό τους, με αποσκευές και σούβλες, με τον οδηγό να τους λέει ότι πάει τον σκύλο του σε έναν καλό κτηνίατρο στην Πελοπόννησο.

Μία γυναίκα τέλος έγινε έξαλλη με τους αστυνομικούς που τη γύρισαν πίσω γιατί δεν την άφησαν να πάει στην επαρχία για να πιάσει στα πράσα τον σύντροφό της, που την απατά. 

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε επιτρέπεται

Η μετακίνηση μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων επιτρέπεται στις εξής περιπτώσεις και μόνο:

Πάσχα στην πόλη με ανοιχτές εκκλησίες και μέτρα

  • Μετακίνηση από και προς την εργασία, με τον τρόπο που προβλεπόταν. Σημειώνεται ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης για λόγους εργασίας προσδιορίζουν το χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου αλλά και στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη. Όσον αφορά τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, σημειώνεται ότι στην υπεύθυνη δήλωση ή βεβαίωση πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος της μετακίνησης (π.χ. προγραμματισμένο ραντεβού σε συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία), ενώ ο συνολικός χρόνος της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες.
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας, η οποία σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να πιστοποιείται από σχετικό έγγραφο της ίδιας της δομής.
  • Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.
  • Μετάβαση σε κηδεία. Στην περίπτωση αυτή ο μετακινούμενος σε περίπτωση ελέγχου καλείται να επιδείξει -πέρα της σχετικής βεβαίωσης ή SMS με κωδικό 5- τα ακόλουθα δύο έγγραφα: α) ληξιαρχική πράξη θανάτου και, β) άδεια ταφής.
  • Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων. Σε αυτή την περίπτωση, ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται σε περίπτωση ελέγχου να επιδεικνύει α) αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, σε περίπτωση διαζυγίου ή β) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, σε περίπτωση διάστασης, καθώς και στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top