Τροχαία: Πολύ αυστηροί έλεγχοι τη Μεγάλη Εβδομάδα – Πόσοι πέρασαν τα διόδια

Μόνο με τα απαραίτητα έγγραφα η μετακίνηση εκτός νομού

«Οι έλεγχοι για την αποφυγή των διαπεριφερειακών μετακινήσεων θα είναι και όλη την Μεγάλη Εβδομάδα πολύ αυστηροί. Επιβάλλεται να αντιληφθούν οι πολίτες, ότι όσοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, στα οποία γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος, δεν πρόκειται να περάσουν από τα διόδια. Τους παρακαλούμε, λοιπόν, να μην προσπαθήσουν να αναχωρήσουν, εάν δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα», τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Σπύρος Λάσκος.

Πάσχα: Όλα τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν για τις μετακινήσεις έως 10 Μαΐου

Οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ, ενόψει του Πάσχα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, κυρίως στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, αλλά και στους παραδρόμους τους. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, μειώθηκε ο αριθμός των οχημάτων που εξήλθαν, το τελευταίο 24ωρο. από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, ενώ αυξήθηκαν όσα εισήλθαν.

Πάσχα μετακινήσεις: 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους - Εντατικοί έλεγχοι

Ειδικότερα, από το πρωί στις 6:00 του Σαββάτου 24 Απριλίου έως την ίδια ώρα το πρωί, από τα διόδια της Ελευσίνας εξήλθαν 11.336 οχήματα, ενώ εισήλθαν 9.710. Αντίστοιχα, από την Παρασκευή 23/4 έως το Σάββατο 24/4 εξήλθαν 17.426 οχήματα, ενώ εισήλθαν 15.496.

Ουρές αυτοκινήτων στα διόδια της Ελευσίνας λίγο πριν το Πάσχα

Όσον αφορά τα διόδια των Αφιδνών, το τελευταίο 24ωρο εξήλθαν 18.201 οχήματα, ενώ εισήλθαν 17.896 οχήματα. Το προηγούμενο ακριβώς 24ωρο, εξήλθαν 19.644 οχήματα, ενώ εισήλθαν 18.234.

Για ποιους λόγους επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σήμερα, μέχρι τις 10 Μαΐου στις 6 το πρωί ισχύουν οι παρακάτω εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού:

  • Για λόγους εργασίας: Η εξαίρεση ισχύει από και προς την εργασία και θα απαιτείται η προσκόμιση εγγράφου που θα πιστοποιεί τη μετακίνηση για λόγους εργασίας. Tα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης προσδιορίζουν τον χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Για λόγους υγείας: Αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας για την πιστοποίηση της οποίας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης και έγγραφο της δημόσιας δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.
  • Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας: Για την πιστοποίηση απαιτείται Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο του ΑΑΔΕ ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1. Ο μετακινούμενος κατ' εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης δεν επιτρέπεται να κάνει χρήση της επιτρεπόμενης υπερτοπικής μετακίνησης.
  • Για μετάβαση σε κηδεία: Η μετάβαση αυτή θα γίνεται υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος, ωστόσο ο μετακινούμενος κατ' εφαρμογή της παρούσας υποχρεούται να φέρει και να επιδεικνύει στα όργανα ελέγχου, πέραν της βεβαίωσης κίνησης, ληξιαρχική πράξη θανάτου και άδεια ταφής. Ο συνολικός χρόνος μετακίνησης κατ' εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 48 ώρες.
  • Για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ο μετακινούμενος γονέας κατ' εφαρμογή της παρούσας υποχρεούται να φέρει και να επιδεικνύει στα όργανα ελέγχου στην περίπτωση διαζυγίου, αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, στην περίπτωση διάστασης και σε κάθε περίπτωση, πρόσφορα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου, όπως τίτλο ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο.

Στην περίπτωση της Αττικής απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και από ή προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top