Λιανεμπόριο: Αγορές στα καταστήματα χωρίς ραντεβού μετά το Πάσχα

Πότε θα καταργηθούν τα SMS για τις μετακινήσεις

Ψώνια χωρίς ραντεβού και click inside θα μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές μετά το Πάσχα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι, παραδέχθηκε πως το click inside δυσκολεύει την κίνηση της αγοράς και είπε πως σύντομα θα κάνουμε τις αγορές μας χωρίς click away και click inside.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αυτό θα συμβεί από την Τέταρτη 5 Μαΐου, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αυτό θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο υπογράμμισε πως οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από το πότε θα δώσουν το «πράσινο φως» οι ειδικοί. 

Πότε θα καταργηθούν τα SMS 

Η επιτροπή είναι αυτή που θα κάνει, επίσης, τις συστάσεις της για την κατάργηση των SMS, όχι μόνο για τη μετάβαση σε κατάστημα, αλλά για όλες τις μετακινήσεις.

Χθες, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, είπε πως δε θα υπάρχουν SMS για την εστίαση. Δηλαδή θα κινούμαστε χωρίς να στέλνουμε μήνυμα.

Εάν γίνει σε κάποιον πολίτη έλεγχος από την αστυνομία, αρκεί να πει ότι πηγαίνει σε μία καφετέρια ή ένα εστιατόριο, χωρίς να δείξει κάποιο SMS, όπως συμβαίνει τώρα με τις αγορές σε εμπορικά καταστήματα.

Σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι δεν είναι η ώρα να καταργηθεί το SMS για τη μετακίνηση. «Εάν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, μπορεί να γίνει σε 2-3 εβδομάδες», σημείωσε ο υπουργός. 

Εστίαση: Θα ανοίξουν οι κλειστοί χώροι όταν προχωρήσει ο εμβολιασμός

Στις 3 Μαΐου ανοίγει και πάλι μετά από πολλούς μήνες η εστίαση.

Τα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα προστασίας και υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ θα εξυπηρετούν μόνο στους εξωτερικούς χώρους τους.

Εστίαση: Χωρίς SMS η διαδημοτική μετακίνηση από τις 3 Μαΐου

Ο κ. Γεωργιάδης είπε σε όσους δεν έχουν αρκετό χώρο για να λειτουργήσουν, ότι θα τους παραχωρείται κοινόχρηστος χώρος, όπως έγινε και το 2020.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως η εστίαση θα προχωρήσει και στους εσωτερικούς χώρους, όταν προχωρήσει ο εμβολιασμός.

Πιερρακάκης: Είμαστε κοντά στην πλήρη κατάργηση των SMS 

Το σήμα για την αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση των SMS για την κυκλοφορία έδωσε και ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργησή τους.

«Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση για την οποία δε θα χρειάζονται sms, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα SMS παρελθόν», σημείωσε.

Για την ακριβή ημερομηνία κατάργησής τους, είπε πως θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Ωράριο κυκλοφορίας: Από τις 23.00 η απαγόρευση μετά το Πάσχα 

Από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 23.00

Ο υπουργός Ανάπτυξης είχε πει πρόσφατα πως πελάτες καταστημάτων εστίασης θα μπορούν να φεύγουν στις 23:00 από τα καταστήματα και ότι μέχρι τα μεσάνυχτα δε θα τους επιδίδεται πρόστιμο για παράτυπη μετακίνηση.

Εστίαση: Δε θα πληρώνουν πρόστιμο όσοι φεύγουν από εστιατόριο στις 23:00

«Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους», σχολίασε ο γ.γ. Εμπορίου.

Επανερχόμενος στο θέμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα υπάρχει ελαστικότητα, εάν για λίγα λεπτά μας ξεφύγει ο χρόνος, ωστόσο τόνισε πως «θα πρέπει να προσπαθεί στις 23.00 ο κόσμος να είναι στο σπίτι του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top