Εστίαση: Χωρίς SMS η διαδημοτική μετακίνηση από τις 3 Μαΐου

Εστιατόρια και καφετέριες θα κλείνουν στις 23:00 για τους πελάτες

Το τέλος των SMS για την κυκλοφορία φέρνει επί της ουσίας το άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαΐου. Oι πελάτες θα μπορούν να κάθονται μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων ενώ στις 23:00 θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους. 

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η διαδημοτική μετακίνηση για την εστίαση από τη Δευτέρα του Πάσχα θα γίνεται χωρίς sms.

Μεγάλη Εβδομάδα: Τα νέα μέτρα για εκκλησίες και μετακινήσεις

Δηλαδή, εάν γίνει σε κάποιον πολίτη έλεγχος από την αστυνομία, αρκεί να πει ότι πηγαίνει σε μία καφετέρια ή ένα εστιατόριο, χωρίς να δείξει κάποιο SMS, όπως συμβαίνει τώρα με τις αγορές σε καταστήματα.

Λιανεμπόριο: Έρχεται το τέλος των SMS για ραντεβού στα καταστήματα

Ωστόσο, ο κ. Σταμπουλίδης είπε πως αναλυτικά για το τι θα ισχύσει με τα SMS, «θα πρέπει να περιμένουμε  μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης), που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα».

Τα καταστήματα της εστίασης θα λειτουργούν έως τις 23:00 για τους καθήμενους πελάτες, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους για delivery και take away. 

Εστίαση: Τι ώρα θα αποχωρούμε από τα καταστήματα

Οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν από σήμερα και μέχρι το Πάσχα έως τις 22:00 το βράδυ και όχι έως τις 21:00 που ίσχυε έως τώρα. 

Από τη Δευτέρα του Πάσχα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα αλλάξει εκ νέου και θα ισχύει από τις 23:00.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές το τι θα ισχύσει για την μετακίνηση από ένα κατάστημα εστίασης, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σχετικά με τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι πελάτες καταστημάτων εστίασης θα μπορούν να φεύγουν στις 23:00 από τα καταστήματα και ότι μέχρι τα μεσάνυχτα δε θα τους επιδίδεται πρόστιμο για παράτυπη μετακίνηση, ο κ. Σταμπουλίδης, είπε: «Εγώ άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι αφενός και αυτήν την εβδομάδα υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και από την άλλη εβδομάδα στις 23:00. Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους».

Νέα μέτρα για γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις

Ένα θέμα, που απασχολεί χιλιάδες πολίτες, είναι οι γάμοι, οι βαπτίσεις και οι κοινωνικές εκδηλώσεις. 

Ο κ. Σταμπουλίδης προανήγγειλε αλλαγές στα μέτρα, που ισχύουν, μετά τις 15 Μαΐου, δηλαδή μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Ωστόσο, τόνισε με νόημα πως «δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό», χωρίς να ξεκαθαρίζει το πλαίσιο για όσα θα ισχύουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top