Λιανεμπόριο: Έρχεται το τέλος των SMS για ραντεβού στα καταστήματα

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις αγορές και τις μετακινήσεις μετά το Πάσχα

To τέλος των sms για ψώνια και μετακινήσεις εντός του πρώτου 15ήμερου του Μαΐου προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς / Πηγή βίντεο: Σκάι

Το άνοιγμα των καταστημάτων από την Τετάρτη 5 Μαΐου πιθανόν να μας βρει με μια νέα πραγματικότητα, αφού ενδέχεται να μη χρειάζεται πλέον η αποστολή sms στο 13032 με τρίωρη διάρκεια για τις αγορές μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει μετά το Πάσχα να ανοίξει το λιανεμπόριο, χωρίς ραντεβού, αλλά με τα αυστηρά μέτρα προστασίας, που ισχύουν για πελάτες, υπαλλήλους και καταστηματάρχες, αλλά και τα υποχρεωτικά self test για τους εργαζόμενους.

«Όχι» Πάσχα στο χωριό λέει η κυβέρνηση - Ανακοινώσεις πιθανόν το απόγευμα

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας την Τρίτη στον Σκάι άφησε να εννοηθεί ότι το τέλος των sms θα είναι εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Μαΐου.

«Άμα ανοίξει η εστίαση, άμα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, θεωρώ ότι πλέον θα λείπουν και οι λόγοι. Νομίζω ότι ο καθοριστικός μήνας για όλα αυτά θα είναι ο Μάης», τόνισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει πυρετωδών από το πρωί της Τετάρτης, για τα μέτρα ενόψει Πάσχα, βλέπει με θετικό μάτι το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, ενώ οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις πιθανόν να ανοίξουν στις 14 Μαΐου, μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού.

Νέα μέτρα Πάσχα: Μέχρι εννέα άτομα στο πασχαλινό τραπέζι

Υπενθυμίζεται πως στα σχέδια της κυβέρνησης, όπως έχει πει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είναι το άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων και της εστίασης στις 10 Μαΐου.

Δημοτικά – Γυμνάσια: Άνοιγμα στις 10 Μαΐου εξετάζει η κυβέρνηση

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις εξαρτώνται από την πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης το επόμενη δεκαήμερο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top