Πασχαλινό τραπέζι: Έως 9 άτομα μέσα στο σπίτι, μέχρι 12 έξω

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα επιτραπούν από τις 14 Μαΐου

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Νέα μέτρα και μερική χαλάρωση του lockdown εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων σήμερα για τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν για τη Μεγάλη Εβδομάδα να μεταφερθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 22:00 και από τη Δευτέρα του Πάσχα στις 23:00. 

Άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου εισηγείται η Επιτροπή

Στο πασχαλινό τραπέζι στο σπίτι μπορούν να καθίσουν εννέα άτομα από δύο οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους και δώδεκα άτομα αν το τραπέζι γίνει σε εξωτερικό χώρο.

Το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει στις 3 Μαΐου σε εξωτερικούς χώρους, ενώ Δημοτικά και Γυμνάσια αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Μαΐου.

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό από τις 14 Μαΐου και όχι πριν από το Πάσχα καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμα αυξημένο και κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο. 

«Όχι» Πάσχα στο χωριό λέει η κυβέρνηση - Ανακοινώσεις πιθανόν το απόγευμα

Το σύστημα υγείας πιέζεται ήδη αρκετά, επομένως μια πιθανή διασπορά του κορωνοϊού στα χωριά θα δυσκόλευε πάρα πολύ την κατάσταση.

Επίσης δεν αποκλείεται να επιτραπούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές με αποστολή SMS στο 13033 και κωδικό «6». Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα το απόγευμα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top