Δημοτικά – Γυμνάσια: Άνοιγμα στις 10 Μαΐου εξετάζει η κυβέρνηση

Κεραμέως για Εκκλησίες: Ίσως έχουμε αλλαγές για το Πάσχα

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα ληφθούτν οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες το φετινό Πάσχα

Η 10η Μαΐου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Δημοτικών.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είπε πως ο στόχος της κυβέρνησης για το άνοιγμα είναι η συγκεκριμένη ημερομηνία, εξηγώντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν οριστικά μετά το Πάσχα.

Όπως, άλλωστε, έχουν ξεκαθαρίσει οι ειδικοί, θέλουν πρώτα να δουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τι θα γίνει με όσους μαθητές νοσήσουν

Η κυρία Κεραμέως επανέλαβε ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, εντός του Ιουνίου, κάτι που αποφασιστεί τις επόμενες εβδομάδες. Οι πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Παιδείας να εξετάζει παράταση των μαθημάτων για 2 εβδομάδες.

Σχολεία: Πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες – Όλα ανοικτά για τις προαγωγικές

Η υπουργός Παιδείας στάθηκε ιδιαίτερα στο νέο «όπλο», τα self test, το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο για την επιστροφή των μαθητών με ασφάλεια στις τάξεις.

Aναφορικά με τις προαγωγικές εξετάσεις, όλα είναι ανοικτά για το εάν θα γίνουν ή θα ακυρωθούν, όπως είπε η Νίκη Κεραμέως στο Open

Αναφέρθηκε στους περίπου 600 μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό και αποτράπηκε έτσι μια νέα υπερεστία μετάδοσης του κορωνοϊού στα σχολεία.

Όλα ανοικτά για τις προαγωγικές εξετάσεις

Αν και για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η κυρία Κεραμέως έχει ξεκαθαρίσει πως θα διεξαχθούν κανονικά τον Ιούνιο, αναφορικά με τις προαγωγικές εξετάσεις, όλα είναι ανοικτά για το εάν θα γίνουν ή θα ακυρωθούν.

Σύμφωνα με την υπουργό, είναι πιθανή η μη πραγματοποίησή τους για φέτος, ωστόσο το οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός του Μαΐου.

Συνωστισμός σε πλατείες: Απομακρύνεται το Πάσχα, έρχεται πιο κοντά η εστίαση

Την ακύρωση των προαγωγικών εξετάσεων ζητούν, πάντως, οι εκπαιδευτικοί.

Σε συνάντηση, που είχε το προεδρείο της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, πρότεινε «η μη πραγματοποίηση, φέτος, των γραπτών προαγωγικών–απολυτηρίων εξετάσεων, τη μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία προφανώς θα οδηγήσει στον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ».

Τι είπε για τις Εκκλησίες και το Πάσχα

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως το φετινό Πάσχα, αναφορικά με τον εκκλησιασμό των πιστών, δε θα είναι το ίδιο με πέρυσι.

«Ίσως έχουμε αλλαγές για το Πάσχα. Ίσως αξιοποιηθούν και εξωτερικοί χώροι», είπε, μιλώντας για το θέμα, στον Σκάι.

Πάσχα με self test και υπαίθριες Ακολουθίες

Η πρόταση της Εκκλησίας είναι να επιτραπεί η παρουσία έως 100 ατόμων εντός των μεγάλων ναών και να ισχύσει η αναλογία του ενός πιστού ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου στις εκκλησίες.

Παράλληλα, προτείνει να επιτραπεί να γίνονται υπαίθριες Ακολουθίες, και η Ακολουθία της Ανάστασης να μπορεί να γίνει σε πλατείες και σε αύλειους χώρους εκκλησίων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top