Σχολεία: Πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες – Όλα ανοικτά για τις προαγωγικές

Κεραμέως: Ανοίγουν μετά το Πάσχα τα δημοτικά και τα γυμνάσια

Κανονικά, τον Ιούνιο, θα γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μη γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις σε Λύκεια και Γυμνάσια, σημειώνοντας πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, η εγκυρότητα των self test, που βρέθηκαν θετικά, αποδεικνύεται σε πάνω από 70%, ενώ όσον αφορά τα αρνητικά, οι πιθανότητες να είναι θετικά και να μην εντοπιστούν, είναι λιγότερες μία στις χίλιες.

Με το δεύτερο self test σήμερα στα Λύκεια οι μαθητές

Όπως σημείωσε, εντοπιστήκαν σχεδόν 600 άνθρωποι θετικοί στον κορωνοϊό, που σήμερα θα ήταν στα σχολεία και θα είχαν μεταδώσει τον ιό σε χιλιάδες.

Self tests: Ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να τα κάνουν από Δευτέρα

Για το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων για τις Πανελλήνιες, το οποίο ζητούν οι υποψήφιοι, η υπουργός είπε ότι σχεδιάζεται να ανοίξουν μετά το Πάσχα.

Για μετά το Πάσχα τοποθέτησε και το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων, τονίζοντας πως το θέμα έχει τεθεί στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Τι γίνεται με όσους βρεθούν θετικοί μετά το self test

Για τους μαθητές, των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ βγει θετικό, παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που νοσούν.

self-test.gov.gr: Τι πρέπει να κάνετε αν το self test βγει «μη έγκυρο»

Επίσης, εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη που ίσχυε και στο παρελθόν για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top