Κορωνοϊός: «Πιθανό να έχουμε τέταρτο κύμα του ιού το καλοκαίρι»

Τι είπε ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης για το Πάσχα στο χωριό

Για την πιθανότητα να έχουμε ένα τέταρτο κύμα του κορωνοϊού το καλοκαίρι μίλησε σήμερα ο καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παυλάκης.

Εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας ότι τα κορωνοπάρτι συμβάλλουν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. «Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά» είπε στον ΣΚΑΪ και συνέχισε τονίζοντας ότι «αυτό δεν είναι η κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι».

Νέα μέτρα: Ανακοινώνεται ο οδικός χάρτης της χαλάρωσης μετά το Πάσχα

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα του ιού το καιλοκαίρι λόγω των νέων στελεχών που θα παρουσιαστούν. «Αυτό το τέταρτο κύμα, αν είναι ο ιός καινούριος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι» σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα αναφέρθηκε και στο νέο στέλεχος του ιού που «σαρώνει» την Ινδία, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να δίνουμε χώρο στον ιό «για να χτυπήσει».

Πάσχα: «Χειρότερα τα πράγματα αν κάνουμε ταξίδια»

Όσον αφορά στο Πάσχα στο χωριό, ο καθηγητής σημείωσε ότι ο ιός «δεν πρέπει να πάει σε κάθε εκκλησία». Χαρακτηριστικά είπε ότι «με το Πάσχα πάει να γίνει κάτι σωστό στην Ελλάδα. Θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια».

Για τις συναντήσεις στα σπίτια είπε ότι καλύτερο είναι να κρατήσει ο καθένας μια μικρή παρέα και να μην επικρατήσει συνωστισμός στα σπίτια γιατί κάτι τέτοιο θα έδινε χώρο στον ιό να εξαπλωθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top