Κορωνοϊός εμβόλιο: «Πράσινο» φως και για τον εμβολιασμό των εγκύων

Θεοδωριδου: Ασφαλές, αποτελεσματικό και πρακτικό το Johnson & Johnson

Όσα είπε η κ. Μαρία Θεοδωρίδου για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας.

Για την αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson αλλά και τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού των εγκύων γυναικών μίλησε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αναστέλλονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Αναφορικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson εξήγησε ότι στην Αμερική όπου και «πάγωσαν» οι εμβολιασμοί εξετάζονται έξι περιπτώσεις θρομβώσεων σε σύνολο περίπου 7 εκατ. εμβολιασμών.

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Οι συστάσεις του EMA και η «γραμμή» της Κομισιόν

Επεσήμανε, επίσης, ότι βασικό  πλεονέκτημα του συγκεκριμένου εμβολίου είναι η μία δόση, η προστασία του αρχίζει ύστερα από 14 μέρες και η αποτελεσματικότητά του εκδηλώνεται μετά τις 28 μέρες. Στα θετικά του εν λόγω εμβολίου η κ. Θεοδωρίδου πρόσθεσε την ανθεκτικότητα και το πλεονέκτημά να διατηρείται σε συνθήκες ψύξης απλού ψυγείου.

«Παρά το γεγονός της μεγάλης αναστάτωσης που έχει επιφέρει η αναστολή, θα πρέπει να εστιάσουμε στη θετική πλευρά, που είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων ελέγχου» είπε και συνέστησε υπομονή μέχρι τη γνωμοδότηση των ρυθμιστικών αρχών.

«Πράσινο» φως για τον εμβολιασμό των εγκύων

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε, επίσης, στην επικαιροποίηση των οδηγιών όσο γνωρίζουμε καλύτερα τον ιό.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των εγκύων, αν συμφωνεί ο θεράπων ιατρός ή γυναικολόγος. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, δεν εντοπίζεται κανένα σήμα κινδύνου από τους εμβολιασμούς των εγκύων.

Τόνισε, δε, ότι τα εμβόλια που δεν περιέχουν κανέναν ζωντανό οργανισμό μπορούν να γίνονται στις εγκύους, χωρίς μάλιστα κανένα τεστ προηγουμένως. Ο θηλασμός επίσης είναι ασφαλής σε αυτή την περίπτωση.

Στο 96% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Novavax

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 96% έναντι του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού, 86% απέναντι στη βρετανική μετάλλαξη και 49% απέναντι στη Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top