Johnson & Johnson: Οι ΗΠΑ σταματούν τη χρήση του εμβολίου

Καταγράφηκαν έξι περιστατικά θρομβώσεων

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star με την Κάτια Μακρή 

Την άμεση παύση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson αναμένεται να αιτηθούν οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας, καθώς παρουσιάστηκαν έξι περιστατικά θρομβώσεων, δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, τα περιστατικά αυτά αφορούν γυναίκες, ηλικίας 18 – 48 ετών, ενώ μία εξ αυτών φέρεται να πέθανε και μία δεύτερη χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση. 

Κορωνοϊός: Πήρε άδεια για χρήση στις ΗΠΑ το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου επτά εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο μέχρι στιγμής, ενώ έχουν παραδοθεί περίπου εννέα εκατομμύρια δόσεις. 

Ο FDA και το CDC στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως αυτό αποτελεί σύσταση προς τις υγειονομικές αρχές, ωστόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

«Το εμβόλιο Johnson & Johnson θα διανέμεται στην ΕΕ από τέλη Μαρτίου»

Το επόμενο διάστημα επιστήμονες του FDA και του CDC αναμένεται να εξετάσουν από κοινού την πιθανότητα σύνδεσης του συγκεκριμένου εμβολίου με τη δημιουργία θρομβώσεων, ώστε να αποφασιστεί αν η χρήση του θα συνεχίσει να επιτρέπεται σε όλους τους ενήλικες ή θα υπάρξουν περιορισμοί. 

Εμβόλιο Johnson & Johnson: 100% προστασία μετά από 28 μέρες

Αύριο έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της εξωτερικής συμβουλευτικής επιτροπής του CDC.

ΗΠΑ: «Ναι» στις μικρές συγκεντρώσεις χωρίς μάσκες για τους εμβολιασμένους

Το ενδεχόμενο διακοπής της χορήγησης του εμβολίου θέτει σε κίνδυνο της εμβολιαστικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, σε μια περίοδο μάλιστα που τα κρούσματα σημειώνουν αύξηση, ενώ οι πολίτες είναι αρκετά επιφυλακτικοί για τους εμβολιασμούς. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top