Κορωνοπάρτι: «Μπλόκο» από την κυβέρνηση στις εικόνες συνωστισμού

Σχέδιο τύπου Βαρνάβα στις πλατείς της Αττικής

«Πονοκέφαλος» τα κορωνοπάρτι στις γειτονιές της Αθήνας. Ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Τα κορωνοπάρτι και οι απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε δεκάδες πλατείες της χώρας το σαββατοκύριακο προκαλούν «πονοκέφαλο» σε κυβέρνηση και ειδικούς, την ώρα που το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση από τους ασθενείς με κορωνοϊό και τις δεκάδες εισαγωγές στις ΜΕΘ.

Νέα κορωνοπάρτι: «Βούλιαξαν» οι πλατείες της Αθήνας

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα πιθανά μέτρα ώστε να αποφευχθούν ξανά τις επόμενες ημέρες και ενόψει του Πάσχα αντίστοιχες εικόνες. Αρχικά, εξετάζεται να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις της αστυνομίας όπως στην Πλατεία Βαρνάβα με τον αποκλεισμό της περιοχής.

αστυνομία Πλατεία Βαρνάβα

Αστυνόμευση στην Πλατεία Βαρναβα για την αποφυγή συνωστισμού. Eurokinissi

Όπως είπε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η αστυνομία δεν μπορεί να αποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση και εκτίμησε πως η έντονη παρουσία της αστυνομίας σε χώρους όπου υπάρχουν εκατοντάδες συναθροιζόμενοι θα είχε καταστροφικό αποτέλεσμα.

«Μια παρέμβαση μαζική της αστυνομίας σε συγκεντρώσεις ή πάρτι 1.000 ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικότερη διασπορά του ιού και ακόμη και σε επεισόδια καθώς μπορεί να υπάρχουν ομάδες, μέσα σε αυτά τα πάρτι, που να επιδιώκουν ένα κλεφτοπόλεμο ή μια σύγκρουση με την αστυνομία» είπε και έκανε έκκληση στην κοινωνική ευθύνη όλων να τηρήσουν τα μέτρα.

πλατεία Βαρνάβα

«Δεν πρέπει να χάνουμε τη μεγάλη εικόνα που είναι ότι η πλειονότητα των συμπολιτών μας τηρεί τα μέτρα και κάνει υπομονή για να βγούμε από το τούνελ» τόνισε, σημειώνοντας ότι θα γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες όπως στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, προκειμένου να αποτραπούν συγκεντρώσεις.

Η κ. Πελώνη επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top