AstraZeneca: Γιατί οι νέες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο για θρόμβωση

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο από τον ΕΜΑ

Μικρός ο κίνδυνος για περιστατικό θρόμβωσης μετά από το εμβόλιο της AstraZeneca. Τι είπε ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Γεώργιος Χρούσος.  Video/πηγή Ant1

Ανησυχία έχει δημιουργηθεί για το εμβόλιο της AstraZeneca μετά μάλιστα και τη δήλωση του επικεφαλής εμβολιασμών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο συνδέεται με περιστατικά θρομβώσεων.

AstraZeneca: Ενδείξεις ότι το εμβόλιο συνδέεται με περιστατικά θρομβώσεων

Στη χώρα μας οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, ενώ σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Γεώργιο Χρούσο, «ο κίνδυνος είναι απειροελάχιστος σε σχέση με τα οφέλη του εμβολιασμού».

AstraZeneca: Μέχρι την Πέμπτη οι αποφάσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό

Ο κ. Χρούσος, μιλώντας στον Ant1 επεσήμανε ότι σε όλα τα εμβόλια υπάρχει ο κίνδυνος των παρενεργειών και ειδικά των θρομβώσεων, όπως αναφέρεται στην ιατρική βιβλιογραφία.

«Το ίδιο όμως ισχύει ακόμη και για τα εμβόλια της γρίπης και της ιλαρά. Ο κίνδυνος των θρομβώσεων είναι απειροελάχιστος, υπάρχει και για τους άλλους τύπους των εμβολίων κατά του κορωνοϊού που χρησιμοποιούνται»

Υπογράμμισε, δε, ότι οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία έχουν περισσότερες πιθανότητες για τη δημιουργία θρόμβωσης μετά τον εμβολιασμό, καθώς έχουν αυξημένα οιστρογόνα και αυξημένη τάση προς θρόμβωση.

Τέλος, ανέφερε ότι στη χώρα μας έχει καταγραφεί μόνο ένα περιστατικό θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca που δεν έχει σχετιστεί με το εμβόλιο.

AstraZeneca: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο από τον ΕΜΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 17:00 ώρα Ελλάδας συνέντευξη Τύπου για το εμβόλιο της AstraZeneca και το ενδεχόμενο αυτό να συνδέεται με την εμφάνιση θρομβώσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top