AstraZeneca: Μέχρι την Πέμπτη οι αποφάσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό

Επαναξιολογείται το εμβόλιο- «Ο ΕΜΑ δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα»

Τι είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου για τα περιστατικά θρομβώσεων στη χώρα μας από το εμβόλιο της AstraZeneca στις 5/4

Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη αναμένονται οι όποιες νεότερες ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε με ανάρτησή της, η αρμόδια για θέματα υγείας Επίτροπος, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία βρίσκεται σε στενή επαφή με τον ΕΜΑ σε σχέση με την αξιολόγηση φαρμακοεπαγρύπνησης του εμβολίου της AstraZeneca, το αποτέλεσμα της αξιολόγησης αναμένεται αργά την Τετάρτη.

«Ο ΕΜΑ δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα»

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA)  δηλώνει σε ανακοίνωσή του που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι συνεχίζει να εξετάζει αν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 συνδέεται με τον σπάνιο σχηματισμό θρόμβων, κρατώντας έτσι αποστάσεις από το στέλεχος του οργανισμού που δήλωσε σήμερα στον Τύπο ότι υπάρχει τέτοια σύνδεση.

AstraZeneca: Ενδείξεις ότι το εμβόλιο συνδέεται με περιστατικά θρομβώσεων

Η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής «δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα και η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του EMA. Απόφαση για το θέμα θα ανακοινωθεί αύριο ή την Πέμπτη, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το εμβόλιο AstraZeneca- φωτογραφία ΑΡ

Το εμβόλιο AstraZeneca- φωτογραφία ΑΡ

Νωρίτερα σήμερα, για σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με τα περιστατικά θρομβώσεων έκανε λόγο ο επικεφαλής εμβολιασμών της Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), Μάρκο Καβαλέρι, σε συνέντευξή του στην ιταλική Il Messangero.

Την είδηση μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο αξιωματούχος του ΕΜΑ υποστήριξε ότι η σύνδεση θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες από τον ίδιο τον ΕΜΑ.

Θεοδωρίδου για εμβόλιο AstraZeneca: Τι ισχύει με τις θρομβώσεις

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετές ήταν οι ευρωπαϊκές χώρες που ανακοίνωσαν ότι σταματάνε προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της εταιρίας σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, μετά τα περιστατικά θρομβώσεων που σημειώθηκαν μετά τη χορήγηση εμβολίου. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε επιβεβαιωθεί ότι τα περιστατικά αυτά συνδεόταν άμεσα με τον εμβολιασμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top