Η Ελλάδα «ξεμπροστιάζει» την Τουρκία με το βίντεο του Λιμενικού στη Λέσβο

Μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο

Ο Ερντογάν «πυρπολεί» εκ νέου το κλίμα και στο μεταναστευτικό, εκβιάζοντας την Ελλάδα και την Ευρώπη. Την Τρίτη θα επισκεφτούν την Άγκυρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Λέσβος: Πώς παρουσίασαν τα τουρκικά μέσα το περιστατικό με το Λιμενικό

Ο Ερντογάν ήθελε να τους εκβιάσει ζητώντας χρήματα και πολιτική ασυλία και άνοιξε την «κάνουλα» των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο. Μόνο που η Ελλάδα πρόλαβε και τον εξέθεσε στα μάτια των Ευρωπαίων, στέλνοντάς τους τα βίντεο από τη Λέσβο που δείχνουν τις τουρκικές ακταιωρούς να συνοδεύουν τις βάρκες.

Αυτά αποδεικνύουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι ο «ενορχηστρωτής» της διακίνησης των μεταναστών. Η Ελλάδα με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού προσπαθεί να φρενάρει τα επικίνδυνα παιχνίδια του Ερντογάν.

Λέσβος: Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί σκάφος του Λιμενικού

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης. Οι ροές σε σχέση με πέρσι είναι μειωμένες στο 90%, ενώ από 41.000 πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν πέρσι στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, φέτος είναι 11.000.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top