Επεισόδια Νέας Σμύρνης: «Με χτυπούσαν επί δύο λεπτά όμως φάνηκε σαν αιώνας»

Ο αστυνομικός μιλά πρώτη φορά για την επίθεση που δέχτηκε

Για πρώτη φορά, ο Άγγελος, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ, μίλησε για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Λίγες μέρες μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, περιέγραψε αποκλειστικά στο Lawandorder.gr. καρέ καρέ την επίθεση που δέχτηκε από το εξαγριωμένο πλήθος, εικόνες που «πάγωσαν» όλη τη χώρα.

«Ήθελαν νεκρό» στη Νέα Σμύρνη: «Μου είπαν ''εδώ θα πεθάνεις''»

«Αυτό το οποίο βιώσαμε ήταν σαν μια επίγεια κόλαση. Κάποιος μου επιτέθηκε πισώπλατα, κάνοντας μου κεφαλοκλείδωμα και ρίχνοντάς με από τη μηχανή. Αυτό το οποίο αντιλήφθηκα ήταν ένα πλήθος εξαγριωμένου κόσμου να έρχεται κατά πάνω μου. Λακτίσματα, γροθιές, κλοτσιές. Διήρκεσε δύο λεπτά, ομολογώ όμως ότι φάνηκε σαν αιώνας» περιέγραψε χαρακτηριστικά ο 27χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης. 

Νέα Σμύρνη: Άγριες εικόνες – Επί 2,5 λεπτά χτυπούσαν τον αστυνομικό

Εξομολογήθηκε μάλιστα, ότι αυτό που του πέρασε από το μυαλό ήταν ότι δε θα τον έβρισκε κανείς κι ότι η επίθεση και το μένος του κόσμου δε θα κόπαζε.

Επεισόδια Νέας Σμύρνης: H στιγμή που οι συνάδελφοι του Άγγελου τον βρίσκουν πεσμένο στο έδαφος και χτυπημένο άγρια- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Επεισόδια Νέας Σμύρνης: H στιγμή που οι συνάδελφοι του Άγγελου τον βρίσκουν πεσμένο στο έδαφος και χτυπημένο άγρια- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

«Τα χτυπήματα από τη στιγμή που βγήκε το κράνος ήταν ως επί το πλείστον πίσω από το κεφάλι μου. Εκείνη τη στιγμή ομολογώ ότι βγήκαν πιο πολύ ένστικτα επιβίωσης» σημείωσε.

Θεώρησα καλύτερο να αμυνθώ. Να προστατεύσω όσο γίνεται τον εαυτό μου, να προστατεύσω όσο γίνεται το υπηρεσιακό μου όπλο, για να μην ακολουθήσει κάτι χειρότερο

«Το να τραβήξεις ένα όπλο και να αφαιρέσεις μια ζωή ή να τραυματίσεις κάποιον, εννοείται είναι κάτι πολύ σοβαρό» είπε, προσθέτοντας ότι είχε τις αισθήσεις του και πως τις έχασε λίγα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το περιστατικό. 

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η στιγμή που κουκουλοφόροι ξυλοκοπούν αστυνομικό

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας ότι «πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, είναι το βασικότερο θεωρώ. Και καλό είναι τέτοιες καταστάσεις να μην υπάρχουν. Είτε μιλάμε για αστυνομική βία, είτε μιλάμε για βία πολιτών απέναντι σε αστυνομικούς».

«Καλό είναι να μην είμαστε επιλεκτικοί πουθενά. Καλό είναι να εξαλείφονται τέτοια περιστατικά από όπου κι αν προέρχονται, ότι και να γίνεται» κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top