Μόσιαλος: «Το εμβόλιο της Pfizer παρέχει προστασία για τουλάχιστον 6 μήνες»

Τι έδειξε η συνεχιζόμενη κλινική μελέτη της Φάσης 3

To εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές και για τα παιδιά άνω των 12 ετών, όπως ανακοίνωσε η εταιρία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής, το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 100% στους εφήβους 12 έως 15 ετών- APvideoHub

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech προσφέρει προστασία τουλάχιστον για 6 μήνες, μετά τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με τη συνεχιζόμενη κλινική μελέτη της Φάσης 3 της εταιρίας. 

Μόσιαλος: Ισχυρή ανοσοαπόκριση μετά την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ότι έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer, οι εθελοντές παρέμειναν περισσότερο από 90% προστατευμένοι από τη (συμπτωματική) λοίμωξη από Covid- 19 και ακόμη καλύτερα προστατευμένοι από σοβαρή λοίμωξη.

Ισραήλ: Το εμβόλιο της Pfizer έχει αποτελεσματικότητα 85% μετά την 1η δόση

Βάσει των αποτελεσμάτων σε νέα δοκιμή που έγινε, ο καθηγητής εξηγεί ότι το εμβόλιο των Pfizer και Biontech παραμένει κατά 91% τουλάχιστον αποτελεσματικό κατά της νόσου για τους επόμενους έξι μήνες.  Επίσης, σύμφωνα με τις εταιρείες, είναι πλήρως αποτελεσματικό έναντι της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του κορωνοϊού.

Ολόκληρη η ανάρτηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου

«Η συνεχιζόμενη κλινική δοκιμή Φάσης 3 για το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech επιβεβαιώνει ότι η προστασία του εμβολίου έναντι της νόσου διαρκεί τουλάχιστον για έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Αυτό δεν σημαίνει πως τόσο διαρκεί η προστασία μετά τον εμβολιασμό, άλλα πως έχουμε πλέον δεδομένα από τη συνεχιζόμενη κλινική δοκιμή Φάσης 3 για 6 μήνες.

Έξι μήνες δηλαδή μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer, οι εθελοντές παρέμειναν περισσότερο από 90% προστατευμένοι από τη (συμπτωματική) λοίμωξη από COVID-19 και ακόμη καλύτερα προστατευμένοι από σοβαρή λοίμωξη, σύμφωνα με νέα μελέτη της εταιρείας.

Στο διάστημα από μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση έως και 6 μήνες, από τους 927 συμμετέχοντες στη δοκιμή που αρρώστησαν με COVID-19, μόνο οι 77 είχαν λάβει το ενεργό εμβόλιο, σε σύγκριση με τους 850 που είχαν λάβει το εικονικό φάρμακο. Άρα το εμβόλιο παραμένει κατά 91% τουλάχιστον αποτελεσματικό κατά της νόσου για τους επόμενους έξι μήνες.  Επίσης σύμφωνα με τις εταιρείες, είναι πλήρως αποτελεσματικό έναντι της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του ιού (B.1.351).

Pfizer: Αποτελεσματικό το εμβόλιο και για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Το εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό κατά της σοβαρής νόσου, όπως ορίζεται από τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), και 95,3% αποτελεσματικό κατά της σοβαρής COVID-19, όπως ορίζεται από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), αναφέρουν Pfizer και BioNTech σε κοινή δήλωση.

Τα εμβόλια COVID-19 που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής κυκλοφορούν υπό έκτακτη αδειοδότηση επειδή δεν είχαν μακροπρόθεσμα δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Οι ρυθμιστικές αρχές είχαν επιτρέψει στις εταιρείες να παρουσιάσουν δεδομένα δύο μηνών για την έκτακτη αδειοδότηση για χρήση -κυρίως σε ενήλικες-, λόγω της πανδημίας.

Οι αξιωματούχοι του FDA είχαν επίσης δηλώσει πως θα εξετάσουν το ενδεχόμενο έκδοσης πλήρους άδειας όταν τα εμβόλια έχουν κυκλοφορήσει για τουλάχιστον έξι μήνες (το προαπαιτούμενο για όλα τα εμβόλια που αποτρέπουν μολυσματικές ασθένειες). 

Τα νέα δεδομένα είναι πιθανότατα επαρκή ώστε το εμβόλιο να πληροί τα κριτήρια που ορίζει η (FDA) για πλήρη έγκριση. Αναμένουμε λοιπόν τη δημοσίευση και τις εξελίξεις για την αδειοδότηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top