Κορωνοϊός: Εισπρακτική καλούσε ασθενή που νοσηλεύεται με αναπνευστήρα

Επέμενε να τον καλεί ενώ ο 70χρονος εξήγησε ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο

Κάθε όριο έχουν ξεπεράσει οι εισπρακτικές εταιρείες, που ακόμη και σ’ αυτές τις εποχές δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δε διστάζουν να καλούν επιτακτικά ακόμη και ασθενείς με covid-19 που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: «Ασφυκτιούν» τα νοσοκομεία - Αριθμός ρεκόρ διασωληνωμένων

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη σε 70χρονο άνδρα, που νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο με Covid- 19. Παρόλα αυτά, εισπρακτική επέμενε να τον καλεί για να του θυμίσει το χρέος του, το οποίο βρίσκεται ήδη σε διακανονισμό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Κορωνοϊός: Κλείνουν οι εισπρακτικές για όσο διαρκεί η κρίση

O άνθρωπος εξήγησε στην εισπρακτική ότι έχει κορωνοϊό και νοσηλεύεται με αναπνευστήρα, παρακαλώντας να μην τον ενοχλούν. Ωστόσο, οι κλήσεις συνεχίστηκαν. Κραυγή αγωνίας έβγαλε ο δικηγόρος του 70χρονου κι έτσι έγινε η υπόθεση γνωστή.

Όπως επισήμανε η δημοσιογράφος υπάρχουν διαδικασίες για να προστατευτούν οι οφειλέτες, μέσω των δικηγορικών συλλόγων αλλά και μέσω των καταναλωτικών οργανώσεων.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ζητήσει μια πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης, οι καταναλωτές που βρίσκονται σε δυσάρεστη θέση μπορούν να απευθύνονται στο γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή ώστε να υπάρχουν κυρώσεις.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ήδη έχει επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις σε δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία που η πρακτική τους υπερέβη το όριο.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top