Κορωνοϊός: Στο στόχαστρο οι νέοι - Πόσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Γέμισαν και οι ιδιωτικές κλινικές

Γεμίζουν τα νοσοκομεία με νέους ανθρώπους χτυπημένους από κορωνοϊό. Σαρανταπεντάρηδες ψάχνουν εντατικές, ενώ ολόκληρες οικογένειες δίνουν τον αγώνα τους με τον ύπουλο ιό. 

Έκκληση Χαρδαλιά για τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό από την Πάτρα 

Ο αόρατος εχθρός έχει βάλει στο στόχαστρο τους νέους ανθρώπους. Σε απλές κλίνες Covid αλλά και ΜΕΘ παλεύουν μαζί του κάθε λεπτό της ημέρας δεκάδες ασθενείς κάτω των 65 ετών. Σύμφωνα με τα χθεσινά επίσημα στοΙχεία του ΕΟΔΥ στη ΜΕΘ με κορωνοϊό νοσηλεύονται:

  • 17 ασθενείς ηλικίας από 18 έως 39 ετών
  • 253 ασθενείς από 40 έως 64 ετών

«Στο τέλος της εφημερίας μας, είχαμε 243 προσελεύσεις ασθενών με Covid, από τις οποίες οι 68 έγιναν εισαγωγές. Αυτή την περίοδο έχουμε νέους ανθρώπους που νοσηλεύουμε και στις ΜΕΘ και στις κλινικές Covid» εξήγησε Γιάννης Πλαγιαννάκος, αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν».  

Νοσοκομεία: 55 κλίνες μετατρέπονται σε ΜΕΘ Covid- Σε λειτουργία από την Τρίτη

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία

«Χθες έψαχνε ΜΕΘ ένας 45χρονος ο οποίος ήταν σε κοινή κλίνη με άλλους ασθενείς διασωληνωμένος και ταυτόχρονα και η γυναίκα του και η μητέρα του νοσηλευόταν σε απλή κλινική σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Κορωνοϊός: «Ασφυκτιούν» τα νοσοκομεία - Αριθμός ρεκόρ διασωληνωμένων

Ο Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για την πορεία της πανδημίας. Όπως τους είπε, γέμισαν και οι ιδιωτικές κλινικές. Από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, μόνο 3 κλίνες είναι κενές.

Κικίλιας: Στις 891 οι κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό σε όλη τη χώρα

Εικόνα από τη διαμαρτυρία εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» έξω από το υπουργείο Υγείας- φωτογραφία Eurokinissi

Εικόνα από τη διαμαρτυρία εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» έξω από το υπουργείο Υγείας- φωτογραφία Eurokinissi​​​​​​

Νωρίτερα σήμερα, έξω από το υπουργείο Υγείας δημιουργήθηκε ένταση όταν εργαζόμενοι στον «Άγιο Σάββα», το νοσοκομείο «Γεννηματάς» και το Θριάσιο προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόλυση συνάδελφου τους.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top