Κικίλιας: Στις 891 οι κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό σε όλη τη χώρα

Στο ΕΣΥ 174 από τις 233 ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Ο Βασίλης Κικίλιας

Μια αποτύπωση της κατάστασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) έκανε ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων παρουσία της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου, και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, σήμερα σε όλη τη χώρα λειτουργούν 1.483 κλίνες ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας). Εξ αυτών, οι 1.222 είναι στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ, οι 220 στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και οι 41 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Από τις συνολικά 1.483 κλίνες, οι 891 είναι ΜΕΘ-Covid και οι 592 ΜΕΘ non Covid.

Self test: Με υπεύθυνη δήλωση των γονέων στο σχολείο οι μαθητές

Περίπου οι μισές, 729 κλίνες ΜΕΘ, βρίσκονται στην Αττική, εκ των οποίων οι 427 ΜΕΘ-Covid και 302 ΜΕΘ non Covid).

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε πως ο ιδιωτικός τομέας έχει διαθέσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις 174 από τις 233 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει στην Αττική, δηλαδή τρεις στις τέσσερις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική βρίσκονται ήδη στη διάθεση του Ε.Σ.Υ.

Από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, οι 56 είναι σήμερα κατειλημμένες. Μόνο τρεις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα κενές στην Αττική.

Στη συνέχεια, η κ. Θεοδωρίδου ενημέρωσε για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης και ο κ. Τσιόδρας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Κορωνοϊός: Αναμένεται ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα - Μπορεί να φτάσουν τις 4.000

Εξαιρετικά ανήσυχοι είναι, πάντως, οι ειδικοί για τον αριθμό των κρουσμάτων, που θα ανακοινωθεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάμε πρόσω ολοταχώς για νέο ρεκόρ, καθώς πιθανώς να ξεπεράσουν τα 3.500 και ενδεχομένως να αγγίξουν και τα 4.000 κρούσματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), οι ασθενείς σε ΜΕΘ έχουν φτάσει τους 723, ενώ οι κενές κλίνες στην Αθήνα είναι 26 και στη Θεσσαλονίκη 28.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top