Νοσοκομεία: 55 κλίνες μετατρέπονται σε ΜΕΘ Covid- Σε λειτουργία από αύριο

Aναπροσαρμόζονται χώροι ανάνηψης και χειρουργεία

Mικρή αποσυμπίεση φαίνεται να σημειώνεται στα νοσοκομεία και παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί είναι υψηλοί, η κατάσταση δείχνει να καλυτερεύει. Μάλιστα, από αύριο, κι άλλες κλίνες ΜΕΘ μπαίνουν σε λειτουργία. 

«Αν το 5ο κύμα ξεκινήσει με 3.500 κρούσματα, τότε αυτά θα εκτοξευτούν»

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, το ΕΚΑΒ ΚΕΠΥ ανοίγει αύριο 55 επιπλέον ΜΕΘ Covid. Ουσιαστικά αναπροσαρμόζει χώρους ανάνηψης και χειρουργεία, που πληρούν προδιαγραφές για ΜΕΘ Covid. Έτσι, από αύριο αυτοί οι χώροι θα μπουν σε λειτουργία, προκειμένου να αποσυμπιεστεί κι άλλο το σύστημα υγείας στο λεκανοπέδιο Αττικής. 

Κορωνοϊός: Στην Πάτρα ο Χαρδαλιάς - Σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας

Η κατάσταση στα νοσοκομεία δείχνει τη μικρή αποσυμπίεση που σημειώνεται. Ειδικότερα, μέχρι χθες στις 10 το βράδυ καταγράφηκαν 480 εισαγωγές και 214 εξιτήρια. Οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες Covid είναι 3.827 και 726 οι ασθενείς στις ΜΕΘ. Οι κενές κλίνες Covid στην Αττική είναι 32 και 30 στη Θεσσαλονίκη.

Κορωνοϊός: 1.449 νέα κρούσματα και 54 νεκροί

Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων, οι ελπίδες εναποθέτονται πλέον στους εμβολιασμούς και τα self- tests. Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων αλλά και ο αριθμός των διασωληνωμένων δημιουργούν επιφυλάξεις για οποιοδήποτε άνοιγμα, αν σκεφτεί κανείς ότι χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 1.449 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι έχουν σπάσει το φράγμα των 700.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top