Ανατροπή στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη: Δε χτυπήθηκε μόνο από προπέλα

Τι έδειξε νέα ιατροδικαστική έκθεση

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR (30/3)

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση θανάτου του πρώην βουλευτή Σήφη Βαλυράκη που «έχασε» τη ζωή του τον Ιανουαρίου στην Ερέτρια.

Ενώ αρχικά ο θάνατός του εκτιμήθηκε ότι προήλθε από την προπέλα του σκάφους στο οποίο επέβαινε, σήμερα, οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειάς του κάνουν λόγο για «καθαρή δολοφονία».

Κηδεία Σήφη Βαλυράκη: Το τελευταίο «αντίο» από τη σύζυγο και τους γιους του

Σήφης Βαλυράκης: «Καθαρή δολοφονία ο θάνατός του»

Σύμφωνα με την έρευνα των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας Σήφη Βαλυράκη η υπόθεση είναι καθαρή δολοφονία για τους παρακάτω λόγους:

Το λιμενικό στην Ερέτρια δεν έχει σκάφος και έτσι χρέη λιμενικού ελέγχου στη θάλασσα κάνουν τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη.

Εκείνη την ημέρα οι λιμενικοί πήγαν μεσημέρι στο σπίτι του Βαλυράκη για να βεβαιώσουν πρόστιμο για παράνομο ψάρεμα του πρώην βουλευτή εν μέσω lockdown και τότε η σύζυγός του, τους ενημέρωσε ότι ο Σήφης αγνοείται. Οι λιμενικοί, δηλαδή, είχαν ειδοποιηθεί από κάποιους ψαράδες για το γεγονός ότι βγήκε κρυφά για ψάρεμα ο Βαλυράκης και πήγαν στο σπίτι του. 

Θάνατος Βαλυράκη: Μάρτυρας τον είδε να λογομαχεί με ψαρά

Κάποιοι ψαράδες (οι βασικοί ύποπτοι σύμφωνα με τους τεχνικούς συμβούλους της οικογένειας) βγήκαν με τα καΐκια τους για να του κάνουν παρατήρηση.

Η οικογένεια ζητάει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθεί ποιος ψαράς ενημέρωσε τους λιμενικούς.

Θάνατος Βαλυράκη: Ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου των ψαράδων

Βαλυράκης

Ο Σήφης Βαλυράκης με τη σύζυγό του Μίνα Παπαθεοδώρου. Φωτογραφία αρχείου ndp

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: «Είχε και άλλα χτυπήματα εκτός από αυτά της προπέλας»

Επίσης, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα της Χαράς Σπηλιοπούλου, ο Βαλυράκης στο κεφάλι είχε και άλλα χτυπήματα εκτός από αυτά που δείχνουν να είναι από προπέλα, ίσως από κουπιά ή κάτι άλλο:

«Αν δεχθούμε ότι οι δυο από τις κακώσεις του προσώπου έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους, τότε απομένει να βρεθούν τα λοιπά όργανα με τα οποία έχουν προκληθεί οι λοιπές κακώσεις. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις των οργάνων αυτών, θα γίνει συμπληρωματική έκθεση με τη σχετική αξιολόγηση», αναφέρει η ιατροδικαστής.

Μίνα Βαλυράκη: «Ο σύζυγός μου δολοφονήθηκε»

Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έρευνας για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, σε δήλωσή της ανέφερε ότι ο άνδρας της δολοφονήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σήμερα πήραν απάντηση όλοι όσοι ήθελαν η υπόθεση Σήφη Βαλυράκη να είναι ένα απλό επεισόδιο αυτοτραυματισμού. Αποδείχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι ο σύζυγός μου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, δολοφονήθηκε. Τώρα πλέον έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη για να ανακαλύψει την αλήθεια και να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς που στέρησαν τη ζωή από τον άνθρωπό μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top