Θάνατος Βαλυράκη: Μάρτυρας τον είδε να λογομαχεί με ψαρά

Θέμα χρόνου να εντοπιστεί το ψαροκάικο που φέρεται να εμπλέκεται

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, μετά τις καταγγελίες της συζύγου του, Μίνας Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, ότι ενδέχεται να πρόκειται για ανθρωποκτονία και όχι για τραγικό δυστύχημα. 

Σ.Βαλυράκης: Ψάχνουν το αλιευτικό που τον έριξε στη θάλασσα - Νέα στοιχεία

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε νεκρός το βράδυ της περασμένης Κυριακής στα νερά του Ευβοϊκού, όπου είχε πάει για ψάρεμα με ψαροτούφεκο. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγω για δυστύχημα, ωστόσο υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες για εμπλοκή ενός επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο περιστατικό, το οποίο προκάλεσε την πτώση του στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις πιθανόν από την προπέλα του σκάφους του.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε, χθες, στο Mega πως είδε το περιστατικό, επιβεβαιώνοντας την εμπλοκή του δεύτερου σκάφους, αλλά και τη λογομαχία του Σήφη Βαλυράκη με επαγγελματία ψαρά. 

Πλακιωτάκης: Εξονυχιστικός ο έλεγχος για την αιτία θανάτου του Βαλυράκη 

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο άνδρας που βρισκόταν πάνω στο αλιευτικό σκάφος εξαπέλυσε ύβρεις εναντίον του Σήφη Βαλυράκη, γιατί ψάρευε στην περιοχή, την ώρα που το ψάρεμα επιτρέπεται μόνο για επαγγελματίες. 

«Ήταν απέναντι από την Αγία Τριάδα και ο Σήφης Βαλυράκης ψάρευε σουπιές με το κόκκινο σκάφος. Το σκάφος έκανε μια διακοπή, ξανάβαλε προς, ξαναξεκίνησε κι έφτασε σε ένα σημείο και τον πλησίασε ένα άσπρο αλιευτικό σκάφος. Το άσπρο το αλιευτικό σκάφος είχε έναν διάλογο μαζί του. “Τι κάνεις εδώ ρε…”του είπε ο ψαράς και ο Βαλυράκης απάντησε “τι σε νοιάζει εσένα”. “Εμένα δε με νοιάζει, εγώ είμαι επαγγελματίας ψαράς. Θα σε…”, του είπε τότε ο ψαράς κι έγινε η συμπλοκή. Συμπλοκή με λόγο. Μετά το αλιευτικό έκανε μία, δύο, τρεις στροφές γύρω από το μικρό φουσκωτό κι έφυγε. Προκάλεσε μεγάλο κυματισμό. Την πτώση δεν την είδα», είπε ο μάρτυρας.

Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη: «Θέμα χρόνου η ταυτοποίηση του σκάφους»

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Γ. Σπύρου, σημείωσε πως είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί το αλιευτικό σκάφος που φέρεται να εμπλέκεται στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη. 

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η σύζυγός του

Όπως είπε είναι συγκεκριμένα τα σκάφη αυτών των μέτρων στην περιοχή, συγκεκριμένο το σημείο που ελλιμενίζονται, οπότε το Λιμενικό θα το εντοπίσει σύντομα. Κάλεσε, μάλιστα, τον ιδιοκτήτη του να προσέλθει μόνος του στις αρχές, ώστε να μην επιβαρύνει περισσότερο τη θέση του. 

Σύμφωνα με τον κ. Σπύρου, μάρτυρες κατέθεσαν πως το συγκεκριμένο σκάφος έκανε μανούβρες γύρω από το φουσκωτό σκάφος του πρώην υπουργού, με αποτέλεσμα να προκαλέσει έντονους κυματισμούς που οδήγησαν στην πτώση του στη θάλασσα. 

Σήφης Βαλυράκης: H προπέλα του σκάφους «σκότωσε» τον πρώην υπουργό

Μάλιστα αναβλήθηκε η κηδεία του, ώστε το εγκληματολογικό τμήμα της αστυνομίας να διαπιστώσει αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από την προπέλα του δικού του σκάφους ή του αλιευτικού. 

Θάνατος Βαλυράκη: Ερευνάται το σκάφος του πρώην υπουργού

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο πρώην υπουργός του έχασε την ζωή του εξαιτίας συντριπτικών καταγμάτων στο κεφάλι και τον λαιμό, τα οποία προήλθαν από προπέλα κινητήρα θαλάσσης.

Σήφης Βαλυράκης: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατό του

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση από την πρώτη στιγμή ήταν το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός δεν είχε περασμένο το χέρι του στο κλειδί ασφαλείας, το οποίο και θα ακινητοποιούσε το φουσκωτό σε περίπτωση που εκείνος έπεφτε στη θάλασσα. 

Το σκάφος έχει μεταφερθεί στο εγκληματολογικό για έρευνα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη ειδοποίησε το Λιμενικό πως δεν είχε επιστρέψει ακόμη και δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της. 

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού, με σκάφη του λιμενικού, αλιευτικά, δύτες, ελικόπτερο και πεζές περιπολίες. 

Δύο ώρες αργότερα εντοπίστηκε το φουσκωτό του σκάφος ακυβέρνητο στην περιοχή Αγία Τριάδα και λίγο πριν τις 21:00 βρέθηκε η σορός του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top